«Η ΕΡΤ ζήτησε από τον Πέτρο Φιλιππίδη να φύγει από την σειρά, ήμασταν όλοι πολύ μουδιασμένοι»

Πέτρος Φιλιππίδης

"Έπειτα, ο Πέτρος Φιλιππίδης μπήκε στο νοσοκομείο και μετά τα πράγματα έγιναν πολύ γρήγορα. Όχι, είναι ψέμα ότι μαζεύτηκαν υπογραφές από ηθοποιούς και στάλθηκαν στην ΕΡΤ".

Η Μαίρη Σταυρακέλη μίλησε στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Ρενέ Σαραντινού για το σίριαλ “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο”, για τις εξελίξεις που κανείς δεν περίμενε ότι θα υπάρξουν, αλλά και για το τι αναμένεται να γίνει από εδώ και πέρα…

Βρίσκεσαι στην τηλεόραση, στο σίριαλ “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο”. Πότε χρησιμοποιείς την φράση αυτή;
Είναι αρκετά επίκαιρος ο τίτλος…(γέλια). Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί αποφάσισε η ΕΡΤ, η δημόσια τηλεόραση, να μπει πιο ενεργά στη μυθοπλασία, έπρεπε να το είχε κάνει από καιρό, να μην αναρωτηθούμε “γιατί τώρα;”. Ήταν λάθος που είχε παραγκωνιστεί από την ιδιωτική τηλεόραση. Η ΕΡΤ έχει εξαιρετικές εκπομπές και είμαι πολύ αισιόδοξη. Επειδή πρέπει “να παινέψουμε το σπίτι μας”, γιατί “θα πέσει να μας πλακώσει” που λέει και η παροιμία, όλοι εμείς στον εξωτικό “Πλάτανο”, δουλεύουμε πολύ, με δύσκολες συνθήκες. Δεν είναι όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος. Τα χρήματα είναι λιγότερα, όπως σε όλους στην Ελλάδα, αλλά στη δουλειά δεν κάνουμε καμία έκπτωση. Η προσπάθεια είναι μεγάλη. Ο Μορφονιός έχει κάνει τρομερή επιλογή συντελεστών, όχι μόνο ηθοποιών. Είμαι η Μυρτώ. Υποδύομαι την κόρη του “Βαγγέλα”, ο οποίος έχει αφήσει μια περιουσία και πηγαίνω στο χωριό, γιατί δεν θέλω με τίποτα ο γιος μου, που είναι ένας από τους τρεις κληρονόμους, να χάσει τα χρήματα. Η Μυρτώ ανήκει στους κακούς αυτής της ιστορίας, όμως εγώ την αγαπώ πολύ. Έχει θάψει 3 συζύγους, ενώ την ενδιαφέρουν τα χρήματα και η καλή ζωή. Δε διστάζει να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα, στον οποιονδήποτε, προκειμένου να καταλήξει σ’ αυτήν όλη η περιουσία. Είναι Αθηναία, από πεποίθηση, παρόλο που έχει γεννηθεί στον “Πλάτανο”.

Η απουσία του Πέτρου Φιλιππίδη θα στοιχίσει στην τηλεθέαση του σίριαλ και στον κόσμο στον οποίο τον παρακολουθούσε;
Πιστεύω πως όχι. Ο Πέτρος ήταν εξαιρετικός σαν “Παρασκευάς”, αλλά τώρα φεύγει, ας πούμε ότι κλείνει ένας κύκλος. Έρχεται ο αδελφός του, που είναι ο Τάσος Χαλκιάς, ένας εξαιρετικός συνάδελφος. Ο Τάσος για να είμαι ειλικρινής θα έμπαινε στο σίριαλ, έτσι και αλλιώς, ως αδελφός του “Παρασκευά”, απλώς τώρα δεν θα υπάρχει “Παρασκευάς”. Ο “Πλάτανος” είναι το χωριό της καρδιάς μας. Όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και του χρόνου. Έχει εξαιρετικούς συντελεστές που συνεχίζουν με την ίδια αγάπη να δουλεύουν γι’ αυτόν.

Άρα δεν υπάρχουν τριγμοί στο σίριαλ;
Όχι, δεν υπήρξαν τριγμοί στον “Πλάτανο”. Δεν ήταν ευχάριστο για κανέναν αυτό που συνέβη, όμως πάμε παρακάτω. Είναι μια πολύ τρυφερή κωμωδία που έχει εξαιρετικούς επαγγελματίες πίσω από τις κάμερες και πολύ καλούς ηθοποιούς που συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν. Γυρίσαμε… σελίδα, έτσι κι αλλιώς οι άνθρωποι μπαινοβγαίνουν μέσα στα σίριαλ. Καλωσορίζουμε τον Τάσο Χαλκιά στο χωριό μας. Χαίρομαι πάρα πολύ που θα συνεργαστώ μαζί του, τον αγαπώ. Είναι εξαιρετικός ηθοποιός. Χαίρομαι που ήρθε να κατοικήσει στον “Πλάτανο”.

Ισχύει το ότι έγινε καταγγελία από τους ηθοποιούς της σειράς, στον Πέτρο Φιλιππίδη, για να φύγει από το σίριαλ;
Όχι. Η ΕΡΤ αντέδρασε πολύ γρήγορα και ζήτησε από τον Πέτρο να φύγει από την σειρά, άλλωστε ήμασταν όλοι πολύ μουδιασμένοι. Έπειτα, ο Πέτρος μπήκε στο νοσοκομείο και μετά τα πράγματα έγιναν πολύ γρήγορα. Όχι, είναι ψέμα ότι μαζεύτηκαν υπογραφές από ηθοποιούς και στάλθηκαν στην ΕΡΤ.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τσακώθηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη;
Όχι, δε έπεσε στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο. Ακούγονται πολλά και διάφορα, χωρίς να σημαίνει ότι είναι αλήθεια. Ο Αλέξανδρος είναι επαγγελματίας, δεν θα διακινδύνευε να δημιουργήσει πρόβλημα στο γύρισμα.