«Η ΕΡΤ είναι η πλέον παρεξηγημένη στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο εδώ και πολλά χρόνια»

ΕΡΤ

Γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής της ΕΡΤ ξεκαθαρίζει την εικόνα του δημόσιου τηλεοπτικού φορέα.

«Η ΕΡΤ είναι η πλέον παρεξηγημένη στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο εδώ και πολλά χρόνια. Προφανώς, στο παρελθόν μπορεί να έγιναν λάθη» σημειώνει γνωστός δημοσιογράφος σε συνέντευξη που παραχωρεί στο 7 Μέρες Tv και τον Γιάννη Βίτσα. Ο λόγος για τον Δημήτρη Κοτταρίδη που παρουσιάζει την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «Από τις 6» μαζί με τον Γιάννη Πιτταρά.

Πως κρίνετε τους αντιπάλους σας; Έχετε απέναντι το μεγαθήριο, Γιώργο παπαδάκη, που επί 30 συναπτά χρόνια κάνει επιτυχία στη συγκεκριμένη ζώνη, αλλά και τους επίσης δυναμικούς, Δημήτρη Οικονόμου και Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Δεν θα τους χαρακτήριζα αντιπάλους. Έχουν καταγράψει όλοι μια μεγάλη πορεία στην ελληνική τηλεόραση. Έχουν τη μεγάλη αποδοχή του κοινού. Για μας είναι και λίγο σχολείο αυτό. Προσωπικά, ξέρω πολύ καλά τον Γιώργο Παπαδάκη. Ήμουν 20 χρόνια στον ΑΝΤ1. Προφανώς, μαθαίνουμε απ’ αυτούς, όμως, σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τη λογική να ακολουθήσουμε το μοντέλο που ήδη ακολουθείται στην τηλεόραση. Θέλουμε λίγο να αλλάξουμε τα πράγματα.

Πως ήταν η μετάβαση στην ΕΡΤ από τον ΑΝΤ1, έπειτα από 20 χρόνια;

Η ΕΡΤ είναι η πλέον παρεξηγημένη στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο εδώ και πολλά χρόνια. Προφανώς, στο παρελθόν μπορεί να έγιναν λάθη. Και εγώ είχα μια τελείως τρελή εικόνα για το πως λειτουργεί η Δημόσια Τηλεόραση, παρά το γεγονός ότι ήξερα πολλά παιδιά τα οποία εργάζονταν εκεί. Πραγματικά, είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το σύνολο των ανθρώπων που συνεργάζομαι στην ΕΡΤ. Δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο. Τους ενδιαφέρει αυτό που κάνουν. Το αγαπούν πραγματικά. Η ΕΡΤ είναι ένα μεγάλο μαγαζί. Έχει διαφορετική οπτική από το ιδιωτικό σκληρό μαγαζί. Στόχος μας είναι η ΕΡΤ να αποκτήσει μια ουσιαστικά αξιόπιστη ζώνη το πρωί.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η Δημόσια Τηλεόραση επηρεάζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Είχατε παρεμβάσεις για οποιοδήποτε θέμα;

Ποτέ δεν έχει χτυπήσει το τηλέφωνο για να καλύψουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο οποιοδήποτε θέμα. Κανείς δεν μας έχει πει οτιδήποτε, δεν έχει γκρινιάει για κάποιο θέμα. Νομίζω ότι αυτό το έχουμε κατακτήσει, γιατί έχουμε μακρά πορεία στην δημοσιογραφία. Δεν θα το επιτρέπαμε. Ένας από τους βασικούς λόγους που αποφάσισα, εγώ τουλάχιστον, να πάω στην ΕΡΤ είναι γιατί είχα τη διαβεβαίωση ότι θα κάνω αυτό που πιστεύω, όσο το δυνατόν καλύτερα μπορώ