Η εξομολόγηση της Καλομοίρας: «Είχαμε εντάσεις και στις δύο εγκυμοσύνες μου»

Καλομοίρα

«Όταν ακούω πως παντρεμένα ζευγάρια αποφασίζουν να χωρίσουν, δεν μου κάνει εντύπωση, γιατί η καθημερινότητα φέρνει φθορά και το ζευγάρι πρέπει να είναι πολύ δεμένο για να αντιμετωπίζει όσα προκύπτουν».

Στα 33 της χρόνια, η Καλομοίρα αισθάνεται ευγνώμων για όλα όσα έχουν συμβεί στη ζωή της. Μια ζωή όπως την είχε ονειρευτεί: Με μια μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια, όπου η μαμά μαγειρεύει στην κουζίνα λαχταριστές λιχουδιές ενώ τα πιτσιρίκια παίζουν στον κήπο. «Η οικογένεια που δημιουργήσαμε με τον Γιώργο ήταν όνειρο ζωής για εμένα. Λατρεύω τα παιδιά μου και απολαμβάνω το ρόλο μου ως μαμά. Βέβαια, όπως σου είπα και πριν, υπήρξαν και δυσκολίες. Δεν είναι όλα ρόδινα σε ένα γάμο. Και όταν ακούω πως παντρεμένα ζευγάρια αποφασίζουν να χωρίσουν, δεν μου κάνει εντύπωση, γιατί η καθημερινότητα φέρνει φθορά και το ζευγάρι πρέπει να είναι πολύ δεμένο για να αντιμετωπίζει όσα προκύπτουν. Η δημιουργία οικογένειας δεν είναι κάτι εύκολο και θέλει προσπάθεια και από τους δύο. Ο γάμος δεν είναι παραμύθι, ούτε κι εγώ μεγάλωσα σε παραμύθι. Αλλά πείσμωσα και είπα μέσα μου πως “εγώ θα φτιάξω το όνειρό μου”. Η ευτυχία και η οικογενειακή ηρεμία είναι κάτι για το οποίο παλεύω καθημερινά», λέει στον Μαρίνο Βυθούλκα και στο περιοδικό People.

Το Σεπτέμβριο του 2010 παντρεύτηκε στη Νέα Υόρκη και σύντομα θα γιορτάσει στην Αμερική την επέτειο των οκτώ χρόνων γάμου. Της κάνω πλάκα λέγοντάς της πως με τον Γιώργο έχουν ξεπεράσει τα επτά χρόνια φαγούρας. Γελάει. «Δεν τα πιστεύω εγώ αυτά, είναι βλακείες». Ωστόσο, εξομολογείται πως έχουν υπάρξει δύσκολες στιγμές στην κοινή τους πορεία. «Είχαμε εντάσεις και στις δύο εγκυμοσύνες μου. Είμαι η χειρότερη εγκυμονούσα του κόσμου! Οι ορμόνες μου πάνε στο Φεγγάρι και τσακώνομαι με όλους γιατί νιώθω σαν αγελάδα, κάνω εμετούς και πονάω. Με λίγα λόγια, είμαι στα χάλια μου και δεν έχω όρεξη για τίποτα. Οπότε δεν έχω ενέργεια, αφήνομαι κάπως εμφανισιακά και πολλές φορές είχε τύχει να έχουμε ένταση με τον Γιώργο για λόγους που δεν είχαν και τόση ουσία, αλλά και πάλι τα βρίσκαμε μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Γιώργος με τον τρόπο του ήταν συνεχώς δίπλα μου και στις δύο εγκυμοσύνες μου, παρόλο που κανένας άντρας δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως την ψυχοσύνθεση μιας εγκύου. Οπότε συμβουλεύω όλες τις γυναίκες να μοιράζονται τα της εγκυμοσύνης με τις φίλες, τις μαμάδες και τις αδελφές τους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τις αγαπούν οι άντρες τους. Απλά δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την αλλαγή που συμβαίνει στο γυναικείο σώμα και όλα όσα φέρνει αυτή η αλλαγή στην αυτοπεποίθησή μας».