Η Αθηνά Οικονομάκου για τις κρίσεις πανικού: «Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά»

Αθηνά Οικονομάκου

«Συνεχίζω την ψυχοθεραπεία, γιατί με βοήθησε να δω αλλιώς τη ζωή», λέει η Αθηνά Οικονομάκου.

Για τις κρίσεις πανικού που είχε βιώσει στο παρελθόν, αλλά και για την επιστροφή της στο θέατρο, στην «Τρελή του Σαγιό» μίλησε η Αθηνά Οικονομάκου στο περιοδικό Τηλέραμα και τον Βασίλη Ανδριτσάνο.

Στο παρελθόν έχετε βιώσει κρίσεις πανικού. Αυτό ήταν μια αφορμή να αλλάξετε τη ζωή σας;

Ήταν η βασική αφορμή γιατί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Ότι πιέζομαι και ίσως κάνω πράγματα που δεν με ευχαριστούν και τόσο ή  δεν έχω βρει την ουσία της ζωής, γιατί ο λόγος που υπάρχουμε και ζούμε είναι για να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε, που μας αρέσουν και μας διασκεδάζουν. Κοίταξα να βρω τι αγαπάω στη ζωή μου και να ασχοληθώ με πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένη, χαρούμενη, με γεμίζουν και δεν μου δημιουργούν καμία κρίση πανικού.

Αυτές οι κρίσεις πανικού σάς κράτησαν για κάποιο διάστημα μακριά από το θέατρο. Πέρυσι, που επιστρέψατε στη σκηνή, πώς νιώσατε;

Ήταν ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μένα, γιατί επανήλθα στο Παλλάς και ήθελα να τσεκάρω τα όρια και τις δυνάμεις μου. Έπειτα από πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας, κατάλαβα ότι όντως έχω ξεπεράσει αυτό το φόβο και μπορώ πλέον να ευχαριστιέμαι τη δουλειά μου, όπως πρέπει και όπως της αξίζει. Ήταν μια διαδικασία που μου πήρε πολλά χρόνια. Υπάρχει εξέλιξη συνεχόμενη. Εξαρτάται μέχρι που θέλει να φτάσει και τι στόχους έχει ο καθένας.

Για μένα δεν έχει σταματήσει αυτό. Συνεχίζω την ψυχοθεραπεία, γιατί με βοήθησε να δω αλλιώς τη ζωή. Μου έμαθε να βλέπω τα σημαντικά και να μη δίνω αξία σε πράγματα που με στεναχωρούσαν στο παρελθόν. Όλοι κουβαλάμε πάρα πολλά μέσα μας και ο δρόμος της ψυχοθεραπείας είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βοηθήσει και να μας εξελίξει.