Η Άριελ Κωνσταντινίδη καταγγέλλει συμπρωταγωνιστή της: «Με φιλούσε με ένα πάθος ανεξήγητο και άκομψο»

Άριελ Κωνσταντινίδη

"Το αντιμετώπισα ως θύμα. Δεν έκανα απολύτως τίποτα, πέρα από το να κλαίω και να έχω νεύρα" παραδέχεται η Άριελ Κωνσταντινίδη.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε η Άριελ Κωνσταντινίδη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο. Μέσα σε όλα, η γοητευτική ηθοποιός γύρισε πίσω στον χρόνο και μίλησε έξω από τα δόντια για την σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν επί σκηνής από συνάδελφο της.

Έχετε δηλώσει στο παρελθόν ότι έχετε δεχθεί κάποιο είδος παρενόχλησης πάνω στη σκηνή. Τι ακριβώς είχε γίνει;

Ήταν στο παρασκήνιο αυτό που είχε γίνει τότε. Ήμουν εννέα χρονών και ένας βοηθός έκανε μια άγαρμπη κίνηση να με φιλήσει. Αργότερα μου συνέβη αντίστοιχο περιστατικό και σε μεγαλύτερη ηλικία, πάλι ήμουν πιτσιρίκα βέβαια. Φοβόμουν να το πω, μήπως οι γονείς μου με πάρουν από το θέατρο. Επίσης δεν ήξερα αν θα βρω το δίκιο μου. Αυτό που έγινε όταν ήμουν μεγάλη, ήταν ένα φιλί κατά τη διάρκεια του έργου, το οποίο ξέφευγε από τα όρια.

Αυτός ο άνθρωπος δηλαδή που συμπρωταγωνιστούσαμε τότε, με φιλούσε με πολλή διάρκεια και με ένα πάθος ανεξήγητο και πολύ άκομψο. Δεν ήταν στα πλαίσια της θεατρικής αδείας. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν αναφέρομαι στον Βασίλη Τσιβιλίκα που είχαν φωτογραφίσει κάποιοι. Ο Τσιβιλίκας ήταν σπουδαίος ηθοποιός, υπέροχος άνθρωπος και είχαμε μια άριστη συνεργασία. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι που θα έφερνε σε δύσκολη θέση την συμπρωταγωνίστρια του.

Πως το αντιμετωπίσατε τότε το γεγονός αυτό;

Το αντιμετώπισα ως θύμα. Δεν έκανα απολύτως τίποτα, πέρα από το να κλαίω και να έχω νεύρα. Πίστευα ότι θα αλλάξει, επειδή συνέχιζα να του μιλάω στον πληθυντικό. Ήμουν τελείως ψυχρή εκτός σκηνής και πίστευα ότι θα το καταλάβει. Όταν ρωτούσα μεγαλύτερες μου ηθοποιούς τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση, η αντιμετώπιση τους ήταν «έλα μωρέ, δεν έγινε και τίποτα».