Η αποκάλυψη του Γιάννη Βαρδή για τα ανέκδοτα τραγούδια του πατέρα του – Δεν φαντάζεστε πόσα είναι

Γιάννης Βαρδής

«Αν γίνει η συναυλία προς τιμήν του πατέρα μου, την υπολογίζω για το 2021».

Στο περιοδικό People και τον Μαρίνο Βυθούλκα έδωσε συνέντευξη ο Γιάννης Βαρδής, ο οποίος αποκάλυψε πως έχει περίπου 100 ανέκδοτα τραγούδια του πατέρα του.

Σας εύχομαι λοιπόν το 2020, εκτός από ένα νέο σπίτι, να σας φέρει περισσότερη ξεκούραση, αλλά και ωραία τραγούδια, όπως αυτό που είπες με τον Γιώργο Λιανό στον τελικό του The Voice.

Έχω γύρω στα εκατό ανέκδοτα τραγούδια του πατέρα μου. Περίπου τα τριάντα έχουν και στίχους. Τα υπόλοιπα είναι σε πρωταρχικό στάδιο, με κιθάρα και μελωδία. Το ντουέτο μας με τον Γιώργο Λιανό είναι ένα από αυτά. Τραγουδάμε μαζί μια δεκαετία και με αφορμή το The Voice, που ήταν ο Γιώργος παρουσιαστής, αποφασίσαμε να το παρουσιάσουμε εκεί. Ο τίτλος είναι «Εμείς οι δυο», σε μουσική του πατέρα μου και στίχους του Βασίλη Γιαννόπουλου. Είναι ένα ερωτικό κομμάτι που θεωρώ ότι θα αγαπηθεί από τον κόσμο.

Στο παρελθόν είχες την επιθυμία να κάνεις μια μεγάλη συναυλία προς τιμήν του πατέρα σου, στην οποία θα λάμβαναν μέρος καλλιτέχνες που τους είχε δώσει τα τραγούδια του.

Δεν έχω μπει ακόμα στη διαδικασία να το οργανώσω. Αν θα γίνει, όμως, το υπολογίζω για το 2021. Είναι ένα δύσκολο project, που θέλει χρόνο για να το οργανώσεις. Επίσης, πρέπει να βρεθεί και ο κατάλληλος χώρος για να γίνει η συγκεκριμένη συναυλία, αλλά και η σωστή εποχή. Άνοιξη ή φθινόπωρο. Να μιλήσω επίσης με όλους τους συνεργάτες του πατέρα μου, να τους οργανώσω και να τους βάλω σε ένα πλάνο προβών, συνεργασιών και επιλογής τραγουδιών.

Θέλει καλό προγραμματισμό και σε όλο αυτό έχει προσφερθεί να με βοηθήσει ο Αντώνης Ρέμος. Όταν γεννήθηκε ο γιος μου και με πήρε να μου ευχηθεί, μου το ξανάπε και, από ό,τι φαίνεται, έχει κι εκείνος την επιθυμία να γίνει αυτή η μεγάλη συναυλία. Θα είναι πολύ όμορφο που θα τιμήσουμε όλοι μαζί τον πατέρα μου για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφόρησε με το Έθνος της Κυριακής