Η απάντηση της Dua Lipa για την Μεγάλη Αλβανία

Dua Lipa

Τι απαντά η Dua Lipa για τον χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας;

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτησή της με τον χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας. ο οποίος περιλαμβάνει και την Θεσπρωτία με την Κέρκυρα, η Dua Lipa αποφάσισε να απαντήσει σε όσους την επικρίνουν. Να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχτηκε για την ανάρτησή της στα social media σχετικά με τη «Μεγάλη Αλβανία», αποφάσισε η Dua Lipa.

Η διάσημη τραγουδίστρια που έχει καταγωγή από το Κοσσυφοπέδιο, έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

View this post on Instagram

❤️

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on

Με νέα ανάρτησή της, προσπάθησε να διευκρινίσει τι ήθελε να πει, γράφοντας:

«Η προηγούμενή μου ανάρτηση δεν είχε ποτέ σκοπό να υποκινήσει το μίσος. Με στεναχωρεί και με θυμώνει που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από κάποιες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που εγώ απορρίπτω εντελώς.

Κάθε φορά που αναρτώ κάτι για το Κόσοβο, τα social media μου «τρελαίνονται» ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου.

Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα μου χώρα. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους».

Η Dua Lipa, ωστόσο, δεν κατέβασε την επίμαχη ανάρτησή της.