Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δεν ξεχνά τα ευτυχισμένα πρόσωπα για την «πρωτοβουλία χωρία πολιτική χροιά»

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

"Έβγαιναν οι άνθρωποι στα μπαλκόνια αγκαλιά, άνοιγαν παράθυρα, μας χαιρετούσαν με το χέρι στην καρδιά, μας πετούσαν λουλούδια από τις γλάστρες..."

Για όσα έζησε κατά τη διάρκεια της κινητής συναυλίας εν μέσω καραντίνας μίλησε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Secret των Παραπολιτικών και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαυρίδη. Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά η δημοφιλής ερμηνεύτρια, «η ιδέα αυτή γεννήθηκε από τον δρόμο με αγάπη».

«Ήταν μια ιδέα που βγήκε κατευθείαν από την καρδιά μου. Μέσα από αυτή την σκέψη ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία» σημειώνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη προσθέτοντας πως «γιατρούς, νοσηλευτές και όλους όσοι μας βοήθησαν και μας στήριξαν για να κρατηθεί η «ζωή μας» αυτές τις δύσκολες ημέρες, καθώς και τους συμπολίτες μου που άντεξαν και αντέχουν».

«Ήταν μια σκέψη αλληλεγγύης, αγάπης, χωρίς καμία απολύτως πολιτική χροιά και κανένα, φυσικά, οικονομικό όφελος» ξεκαθαρίζει, στη συνέχεια, η τραγουδίστρια. «Συζήτησα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, αν θα μπορούσε να υλοποιήσει την παραγωγή. Με τη θετική απάντηση του σε χρόνο – ρεκόρ και με τον πιο ασφαλή τρόπο, παίρνοντας δηλαδή όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ξεκινήσαμε με το κινούμενο φορτηγό από την Τεχνόπολη. Ένα πρωινό του Απρίλη. Επί 3,5 ώρες περάσαμε σχεδόν από όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Με χαμηλή ταχύτητα αλλά με γκάζια στην καρδιά. Με έναν υπέροχο ήλιο. Έβγαιναν οι άνθρωποι στα μπαλκόνια αγκαλιά, άνοιγαν παράθυρα, μας χαιρετούσαν με το χέρι στην καρδιά, μας πετούσαν λουλούδια από τις γλάστρες, μας χαμογελούσαν, μας χειροκροτούσαν, μας έστελναν φιλιά, νέοι, παιδιά, ζευγάρια ηλικιωμένοι».

«Τα πρόσωπα αυτά, που για λίγα λεπτά έγιναν ευτυχισμένα, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου» καταλήγει στo Secret των Παραπολιτικών η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.