«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη θα μου χαλάσει τον γάμο! Όπου βρισκόμαστε θέλει να είναι μονίμως η πρωταγωνίστρια»

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Στον γάμο αυτό λοιπόν, καλέστηκε όλο το ελληνικό θέατρο -Χορν, Μινωτής, Παπαμιχαήλ, Διαμαντίδου, Κοντού κ.α.-, πλην της Αλίκης, η οποία φυσικά, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια.

Η Τζένη Καρέζη και ο Ζάχος Χατζηφωτίου έκαναν έναν κινηματογραφικό γάμο από τον οποίον έλειπε, όμως, η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Στο αφιέρωμα που έχει ετοιμάσει στο Down Town η Φανή Πλατσατούρα, αποκαλύπτεται όλο το παρασκήνιο…

Περισσότερο, βέβαια, από τις δηλώσεις ευτυχίας, σχολιάστηκε η απουσία της Αλίκης από τον γάμο. Της Αλίκης που ακόμα και με την απουσία της έκανε θόρυβο γύρω από το όνομά της.

To προσκλητήριο έμεινε στο συρτάρι

«Τζένη, δεν θα καλέσεις την Αλίκη στον γάμο;» την είχε ρωτήσει ο Ζάχος Χατζηφωτίου λίγες μέρες πριν το μυστήριο, κοιτώντας τη λίστα καλεσμένων. Η Τζένη δεν ήταν μικρόψυχη, αλλά εκείνη τη μέρα, την ομορφότερη της ζωής της όπως πίστευε, ήθελε να σχολιάζουν όλοι αποκλειστικά και μόνο εκείνη. Και ήξερε ότι με καλεσμένη την Βουγιουκλάκη, αυτό δεν θα γινόταν. Είχε απαντήσει με ειλικρίνεια στον Ζάχο πως «η Αλίκη θα μου χαλάσει τον γάμο. Όπου βρισκόμαστε, θέλει να είναι μονίμως η πρωταγωνίστρια. Θα αρχίσει να κάνει τίποτα τρελά και δεν θέλω».

Τζένη Καρέζη

Ο Ζάχος θα εξηγήσει αργότερα στο βιβλίο του: «Η Αλίκη ήταν ικανή να το κάνει. Δεν θα μπορούσε να δεχτεί ότι εκείνη τη μέρα θα πρωταγωνιστούσε η Τζένη. Θα έκανε τα δικά της». Στον γάμο αυτό λοιπόν, καλέστηκε όλο το ελληνικό θέατρο -Χορν, Μινωτής, Παπαμιχαήλ, Διαμαντίδου, Κοντού κ.α.-, πλην της Αλίκης, η οποία φυσικά, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Φρόντισε την ίδια μέρα να δώσει την πρώτη της μεγάλη συνέντευξη στο BBC, λέγοντας στους συνεργάτες της: «Η Τζένη σήμερα θα γίνει πρώτη είδηση στην Ελλάδα. Εγώ, στο Λονδίνο».

«Αρχίζουμε να γδυνόμαστε και τραβά τη μάσκα. Έπαθα σοκ. Ήταν η Τζένη Καρέζη»!