«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μου έδειχνε την πρησμένη κοιλίτσα της, διαισθανόταν ότι ήταν κάτι άλλο»

Αλίκη Βουγιουκλάκη

"Η αλήθεια είναι ότι το θέμα της υγείας της μας βρήκε όλους ξαφνικά".

Ο Δημήτρης Γιώτης έδωσε συνέντευξη στο ΕΓΩ και στον Ανδρέα Θεοδώρου και μίλησε μεταξύ άλλων για τη συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την αρρώστιά της.

Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη δούλεψες στην τελευταία της παράσταση «Η μελωδία της ευτυχίας». Πώς βίωνε την αρρώστια της; Σας είχε εκμυστηρευτεί κάτι;

Υπήρξα πάρα πολύ τυχερός που τη συνάντησα, έπαιξα, έμαθα, μοιράστηκα και έζησα την Αλίκη. Η αλήθεια είναι ότι το θέμα της υγείας της μας βρήκε όλους ξαφνικά… Είχε έντονους πόνους και πρηξίματα στην κοιλιακή χώρα και ενώ είχαμε σχεδόν όλοι πάθει τροφική δηλητηρίαση εκτός από τη Μάρθα Βούρτση και το Νίκο Γαλανό, της έλεγα στην κουίντα, μιας και είχαμε κοινές σκηνές, ότι ας πάει στο νοσοκομείο για μια εξέταση και τον καθιερωμένο ορό που μου είχαν βάλει και σε μένα μια νύχτα τροφικής δηλητηρίασης μα διαισθανόταν ότι κάτι άλλο ήταν και μου έδειχνε την πρησμένη κοιλίτσα της.

Παρόλα αυτά ακούραστη, τρεισήμισι ώρες παράσταση με Τετάρτη και Σαββατοκύριακο διπλές, μπαίναμε στις τέσσερις το απόγευμα και βγαίναμε στη μία τα μεσάνυχτα και μετά ταβερνάκια και ξενύχτια… Ξημερώματα Παρασκευής χτυπάει το τηλέφωνο και μαθαίνω ότι κατεβαίνει η παράσταση την Κυριακή. Την Κυριακή που τελειώναμε κλαίγαμε επί σκηνής…. Σε μια σκηνή μπαίνει ο Νίκος (Γαλανός) και λέει «Μα γιατί κλαίτε»…. και για να το σώσουμε… «Γιατί μας λείψατε»… Εκείνο το βράδυ πήγαμε για το τελευταίο δείπνο, όλοι μαγκωμένοι κι εκείνη με κέφι και μια ζωντάνια αστείρευτη… Για την ιστορία έχω μια φωτογραφία από εκείνη τη βραδιά εκείνη μια κούκλα, εγώ σα μαραμένη ρέγγα. Πραγματικά ευγνώμων για όσα έζησα κοντά της.