«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν ήταν επικοινωνιακή μαζί μας, γυρίσαμε τη σκηνή και δεν μας μίλησε»

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ποια ηθοποιός έκανε αυτή τη δήλωση για την Αλίκη Βουγιουκλάκη;

Στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Φρόσω Σιδηροκαστρίτη έδωσε συνέντευξη η ηθοποιός Μαίρη Χαλκιά, η οποία μίλησε για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά και τη συνεργασία της με την Μαίρη Χρονοπούλου και τη Μάρθα Καραγιάννη στην ταινία “Γοργόνες και μάγκες”.

Υπάρχει κάτι που θυμάστε μέχρι και σήμερα από τις συνεργασίες σας;

Είχα κάνει μια μικρή συμμετοχή σε μια σκηνή με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης» και ήμουν εγώ μαζί με ένα άλλο κοριτσάκι και γνωριστήκαμε με την Αλίκη μέσα στο στούντιο της Φίνος Φιλμ. Ήταν μια σκηνή που δεν κράτησε ούτε τρία λεπτά, αλλά δεν ήταν επικοινωνιακή μαζί μας, να έρθει να μας μιλήσει, να μας πει «Καλημέρα κοριτσάκια, πώς λεγόσαστε; Είσαστε ηθοποιοί;», τίποτα από όλα αυτά. Και όταν μετά από χρόνια είδα αυτή τη σκηνή στην τηλεόραση, σκεφτόμουν ότι γυρίσαμε τη σκηνή και η Αλίκη δεν μας μίλησε και αναρωτιόμουν γιατί δεν το έκανε και μου έχει μείνει στο μυαλό αυτό το συμβάν, ήταν μεγάλη σταρ και στα φώτα της δουλειάς από κεκτημένη ταχύτητα μπορεί να συμπεριφέρθηκε έτσι.

Πώς ήταν η συνεργασία σας με τη Μαίρη Χρονοπούλου;

Με τη Μαίρη, εκτός της ταινίας, είχαμε δουλέψει και στο θέατρο. Ήταν μια γυναίκα διανοούμενη και μορφωμένη, με άψογη συμπεριφορά απέναντι σε όλους και αγαπούσε πολύ τα νέα παιδιά. Δεν είχα να της προσάψω ποτέ κάτι άσχημο. Ήταν πολύ του βιβλίου, μπορεί να ήμασταν στα καμαρίνια και να είχαμε στήσει μια κουβέντα και η Μαίρη κρατούσε πάντοτε μπροστά της ένα βιβλίο, είχε παιδεία.

Κεφάλαιο Μάρθα Καραγιάννη. Πώς ήταν;

Σπουδαία ηθοποιός και άνθρωπος, ήταν μια γυναίκα έξω καρδιά. Τι να πω, αυτοί οι ηθοποιοί ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλον, μιλούσε η ανθρωπιά τους πάνω από όλα και μετά το ότι ήταν σπουδαία ονόματα στον χώρο του κινηματογράφου, μάλλον δεν το είχανε συνειδητοποιήσει ή δεν έδιναν σημασία σε αυτό. Δεν υπήρχαν τότε οι σελέμπριτις όπως τώρα. Δεν ξέρω καν τι εννοούν τώρα με αυτόν τον όρο… Τα παιδιά που βγαίνουν από τα ριάλιτι; Γιατί οι άνθρωποι της υποκριτικής δεν νομίζω ότι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.