To Hot Butter Rum Cocktail είναι το κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων

Hot Butter Rum Cocktail

Είναι το ποτό που θέλουν οι καλεσμένοι σας μετά από ένα εορταστικό δείπνο...

Το Hot Butter Rum Cocktail είναι αγαπημένο ποτό το χειμώνα και… ακαταμάχητο. Είναι γλυκό και ζεστό, δηλαδή, αυτό ακριβώς που θες στις πιο κρύες μέρες του χρόνου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτιάξετε. Εμείς εντοπίσαμε τον καλύτερο από τον καλύτερο bartender της πόλης, τον Παναγιώτη Παπαβραμόπουλο. Αυτή είναι η συνταγή του, την οποία μοιράζεται μαζί μας, με την υπόσχεση ότι δεν θα μας δυσκολέψει στην παρασκευή του και θα μαγέψει τους ουρανίσκους που θα το δοκιμάσουν!

Hot Butter Rum Cocktail

Συνταγή

60 ml Μαύρο Ρούμι  40% αλκοόλ  (οποιαδήποτε μάρκα)

1 κουταλιά του γλυκού μείγμα βουτύρου

120-150 ml ζεστό νερό (ανάλογα την προτίμηση)

Υλικά

Μαύρο Ρούμι

Ζεστό (όχι βραστό) νερό

(Για το μείγμα βουτύρου)

100 γρ ανάλατο βούτυρο

200 γραμμάρια παγωτό βανίλια

100 γρ λευκή ζάχαρη

80 γρ μαύρη ζάχαρη

1 πρέζα τριμμένη κανέλα

1\2 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο

*Μπορείτε να φτιάξετε περισσότερο μείγμα ακολουθώντας τις αναλογίες.

*Πρέζα ονομάζουμε την ποσότητα που πιάνουν τα 3 δάχτυλα μαζί. (μέσος-δείκτης-αντίχειρας)

Μείγμα Βουτύρου

Βάζουμε σε ένα μπολ, το βούτυρο, το παγωτό, τη λευκή και μαύρη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σε ικανοποιητικό επίπεδο. Κατόπιν το τοποθετούμε στο ψυγείο σε ένα σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.

(Το παγωτό το βάζουμε στο μείγμα μας, για καλύτερη υφή και πιο ‘’στρογγυλεμένη’’ γεύση  κατά την παρασκευή του cocktail μας.)

Παρασκευή Cocktail

Παίρνουμε ένα πυρίμαχο γυάλινο ποτήρι και βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού από το μείγμα βουτύρου που φτιάξαμε, προσθέτουμε 60 ml μαύρο ρούμι, 120-150 ml ζεστό (λίγο πριν βράσει) νερό και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Στη συνέχεια αν θέλουμε, γαρνίρουμε με ένα ξυλάκι κανέλας ή έναν αστεροειδή γλυκάνισο.

Καλή σας απόλαυση!