H Kατερίνα Στεφανίδη παραδέχεται πως είναι σπιτόγατα και κρίνει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Κατερίνα Στεφανίδη

Πως περνάει τις μέρες της καραντίνας η χρυσή μας Ολυμπιονίκης;

Στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και τη Σάσα Σταμάτη μίλησε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα αθλήτρια, το χρυσό μας κορίτσι, αναφέρθηκε στην αναβολή των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ενώ παραδέχθηκε πως είναι σπιτόγατα.

Kατερίνα, πώς κρίνεις την απόφαση να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες;

Εγώ ήμουν από την αρχή υπέρ και πίστευα ότι έπρεπε να αναβληθούν οι Αγώνες. Θεωρούσα μάλιστα ότι θα έπρεπε αυτό να έχει γίνει και πιο νωρίς. Παρ’ όλα αυτά, επειδή είχαν πει ότι η τελική απόφαση θα έβγαινε τον Μάιο, ακόμα και τώρα, που βγήκε μέσα Μαρτίου, ήταν ένα πολύ καλό σενάριο, γιατί θα μπορούσαμε να περιμένουμε ακόμα έναν μήνα και να ρισκάρουμε την υγεία μας και τη δημόσια υγεία προσπαθώντας να προετοιμαστούμε για τους Ολυμπιακούς. Σαφώς και στενοχωρήθηκα και θα ήθελα να μην υπάρχει πανδημία και να μην πεθαίνει ο κόσμος, αλλά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή παγκοσμίως νομίζω ότι δεν υπήρχε άλλη απόφαση.

Ακολουθείς πιστά το «Μένουμε σπίτι»; Τι κάνεις για να περάσει η ώρα;

Να σου πω την αλήθεια, ήμουν πάντα σπιτόγατα. Ακόμα και στη φυσιολογική μας καθημερινότητα, εκτός από τις ώρες που λείπω για προπόνηση, τις υπόλοιπες τις περνάω στο σπίτι. Ακόμα και όταν θέλω να βρεθώ με φίλους, προτιμώ να έρθουν στο σπίτι μας. Οπότε δεν έχω πρόβλημα που μένουμε μέσα. Εκείνο που με δυσκολεύει αυτή τη στιγμή περισσότερο είναι το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε την προπόνηση που θα θέλαμε.

Τι θα κάνετε τώρα το Πάσχα; Θα βάψετε αυγά, θα φτιάξετε τσουρέκια;

Κατ’ αρχάς, έπειτα από πολλά χρόνια κάνω Πάσχα στην Ελλάδα και με τον σύζυγό μου, Μίτσελ, γιορτάζουμε πρώτη φορά Πάσχα εδώ μαζί. Δεν θα κάνουμε κάποια μεγάλη γιορτή, όπως κάναμε οικογενειακά, αλλά δεν είναι κακή ιδέα να βάψουμε αυγά και να φτιάξουμε κάποια γλυκά.