Γρηγόρης Βαλτινός: «Είχα τρακ, φοβόμουν ότι μπορεί να αμφισβητηθεί όλο αυτό»

Γρηγόρης Βαλτινός

"Δεν μέτρησα καθόλου τη διάρκεια του ρόλου στη Famagusta, θα μπορούσα να παίξω και σε ένα επεισόδιο" παραδέχεται ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Με αφορμή τον δεύτερο κύκλο της σειράς Famagusta στο MEGA, ο Γρηγόρης Βαλτινός παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ροδόπουλο. Μάλιστα, μέσα σε όλα, ο αγαπημένος μας πρωταγωνιστής αποκάλυψε πως αυτοπροτάθηκε για τον ρόλο στο σίριαλ ενώ μοιράστηκε το άγχος που είχε για να ντυθεί τηλεοπτικά τον Μακάριο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Βαλτινός παραδέχθηκε πως «στην πραγματικότητα αυτοπροτάθηκα για τη σειρά. Ποτέ δεν ελέγχω σε σίριαλ που παίζω ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές, πως θα είναι οι σκηνές μου, δεν εμπλέκομαι καθόλου. Αλλά αυτή τη φορά ρώτησα τη Βάνα Δημητρίου: «Έχετε βρει Μακάριο; Αν δεν έχει πολλές σκηνές και μπορώ να το υπηρετήσω, να το κάνω εγώ». Είχα περιοδεία, ταξίδια, μεγάλες θεατρικές δραστηριότητες οπότε δεν θα γινόταν διαφορετικά. Δεν μέτρησα καθόλου τη διάρκεια του ρόλου. Θα μπορούσα να παίξω και σε ένα επεισόδιο».

Αποθεώθηκες πάντως από κοινό και κριτικούς, όπως λέγεται, για την ερμηνεία σου στον ρόλο του Μακάριου.

Εκεί ησύχασα, γιατί είχα τόσο τρακ όσο για καμία άλλη τηλεοπτική μου εμφάνιση. Φοβόμουν ότι μπορεί να αμφισβητηθεί όλο αυτό. Μοιάζουμε φυσιογνωμικά με τον Μακάριο, είμαστε και οι δυο «κουκουλομάτηδες», αλλά δεν θέλαμε να κάνουμε τη φωτογραφία του. Δεν είναι ένας χάρτινος ήρωας στη φαντασία του συγγραφέα, αλλά ένα υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο. Έπρεπε να κινηθώ προς τα μέσα, προς το βάθος, τηνξ ουσία, τα διλήμματα του, όχι μόνο τα προσωπικά, που έχει για τον εαυτό του αλλά που έχει και η ιστορία για τον ίδιο.