Γρηγόρης Τσεκούρας: «Δεν πρέπει να υπάρχει σεξουαλικός διαχωρισμός, ούτε taboo»

Γρηγόρης Τσεκούρας

"Εγώ 7-8 μήνες που είμαι στη Μύκονο, δεν υπάρχει στερεότυπο αν π.χ δύο αγόρια ή κορίτσια φιλιούνται στο δρόμο, ούτε στο Γκάζι" δήλωσε ο Γρηγόρης Τσεκούρας.

Στο Backstage24 και στον Γιάννη Μαυρίδη παραχώρησε συνέντευξη ο Γρηγόρης Τσεκούρας και μεταξύ άλλων μίλησε και για την εμπειρία του στο Big Brother αλλά και για το πόσο ανοιχτόμυαλος είναι σε σχέση με στερεότυπα που υπάρχουν για τον σεξουαλικές προτιμήσεις των ανθρώπων.

Κατάφερες να διακριθείς στους 5 πρώτους φιναλίστ του Big Brother. Πιστεύεις ότι άξιζες αυτήν την θέση ή με την μετάδοση του Live Streaming ότι θα είχε διαφοροποιηθεί, θεωρείς, η προτίμηση του κόσμου προς το πρόσωπό σου.

Άξιζα να είμαι στον Τελικό. Δεν κατηγορώ όμως (την μετάδοσή η μη) του Live Streaming. Έμεινα στους 8 σε μία πολύ δυνατή ψηφοφορία και στον Ημιτελικό κέρδισα μία πολύ δύσκολη ασυλία. Δεν την είχα ξανακερδίσει (κάτι που έκαναν σχεδόν όλοι οι άλλοι). Σίγουρα όμως σε ένα επεισόδιο 1.5 ή 2 ωρών, ο κόσμος δεν μπορεί να σχηματίσει μία ολοκληρωμένη άποψη για όλα τα παιδιά. Ποτέ όμως δεν πάω κόντρα στην ψήφο των τηλεθεατών, διότι ο κόσμος είδε πράγματα που εγώ δεν τα είχα αντιληφθεί. Οπότε άξιζα την 5η θέση.

Στο εισαγωγικό βίντεο με το οποίο σε γνώρισαν οι τηλεθεατές ανέφερες ότι δεν μπορείς ούτε μία μέρα χωρίς σεξ. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, η 4μηνη παραμονή σου στο παιχνίδι, ήταν το μεγαλύτερο διάστημα αποχής σου από το σεξ; Η ήταν λόγια για να εντυπωσιάσεις το κοινό;

Έχει υπάρξει και μήνας αποχής, σίγουρα. Αλλά 4 μήνες, όχι. Ήταν για μένα ένα προσωπικό στοίχημα και το έκανα, αλλά δεν σκοπεύω να το ξανακάνω.

Ουκ ολίγοι εξέφρασαν ποικίλα σχόλια στα social media, σε σχέση με την επικοινωνία που είχατε με τον Θέμη στο σπίτι.

Α. Δεδομένου ότι έχεις μεγαλώσει σε ένα νησί, όπου υπάρχει ελευθερία απόψεων και σεξουαλικότητας, είχες από μικρός το σκεπτικό ανοιχτοσύνης και απελευθέρωσης ή το διαμόρφωσες με την πάροδο των χρόνων;

Το διαμόρφωσα με την περίοδο των χρόνων, με ανθρώπους που γνώρισα γύρω μου. «Δεν δέχομαι κανένα είδος ρατσισμού» ήταν το πρώτο πράγμα που είπα στο παιχνίδι -όχι μόνο σε φυλετικού αλλά και σεξουαλικού παράγοντα-. Υπάρχουν στη ζωή μου πολύ κλειστοί άνθρωποι, οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι, οι οποίοι φέρονται πιο «παντελονάτα» -τώρα που είναι και της μόδας-, από τους straight.

Β. Μία μερίδα τηλεθεατών αμφισβήτησε την σεξουαλικότητά σου -λόγω της συμπεριφοράς σου ως «γύπας» που είχες και της δήλωσής σου πως έχεις αρκετές εμπειρίες με γυναίκες”-. Άλλοι επιπροσθέτως, αναφέρουν ότι πριν τέτοια χρόνια είχες κάνει ανάρτηση κατά των gay και των prides. Πόσο βάση έχουν τέτοιου είδους σχόλια;

Δεν έχω κάνει ποτέ ανάρτηση κατά των gay και των prides. Το θεωρώ ανούσιο και άτοπο όλο αυτό. Τώρα, όσον αφορά την αμφισβήτηση με τις γυναίκες, είμαι από τα ζωηρά παιδιά. Και στα χρόνια μου ως φοιτητής, δεν ήμουν και από τα καλύτερα με τις γυναίκες, αλλά δεν είναι κάτι για το οποίο μετανιώνω. Ήμουν κύριος, αλλά δεν ήμουν σταθερός σε μια σχέση.

Λαμβάνοντας ερωτικά/σεξουαλικά μηνύματα στους προσωπικούς σου λογαριασμούς, πες μου το πιο ιδιαίτερο-ενδιαφέρον φλερτ που σου έχει τύχει και από τα 2 φύλα.

Έχω πολλά ευγενικά ερωτικά μηνύματα, δεν έχω παράπονο. Και από τα 2 φύλα. Συνήθως είναι τα αστεία σεξουαλικά του τύπου «θέλω να γλύψω την φωτογραφία σου». Αλλά σε όλα αυτά είμαι ευγενικός. Όσον αφορά τις γυναίκες, οι περισσότερες θέλουν να τις παντρευτώ και να γνωρίσω τη μαμά τους.

Αρκετοί περίμεναν, ότι θα είχαν μεταδοθεί πολλά ρατσιστικά/εχθρικά ή ομοφοβικά σχόλια στο Big Brother, λόγω της διαφορετικής καταγωγής/θρησκείας ή σεξουαλικότητας που είχαν κάποιοι παίκτες. Υπήρχαν κάποιοι που το έπαιζαν openminded για λόγους ψηφοθηρίας;

Nαι βέβαια. Σε ένα Live του παιχνιδιού, είχαν θέσει στον Αντιδήμαρχο, να κάτσει να τον βάψει ο Θέμης και εκείνος απάντησε στον αέρα: “Tι; Είσαι καλά”;. Δεν θεωρώ από τη μία δηλαδή να του κάνεις κομπλιμέντο και από την άλλη να μην δέχεσαι αυτό που είναι. Εγώ ευχαρίστως θα καθόμουν πάντως να με βάψει ο Θέμης. Επιπλέον, όταν σε δοκιμασία που είχαμε να διεκπεραιώσουμε, είπα στον Χρήστο Μακρίδη να βάλω ένα σουτιέν για να κρατάω τα νερά, εκείνος μου είχε πει: “Βγάλ’ το όπως είσαι..», στιγμιότυπο που δεν προβλήθηκε ποτέ στην τηλεόραση. Γενικά όμως αρκετοί άντρες του παιχνιδιού έδειχναν πιο openminded από όσο είναι στην πραγματική τους ζωή.

Παρατηρώντας τους ανθρώπους της Μυκόνου σε σχέση με υπόλοιπα νησιά/πόλεις της χώρας μας, ποια taboo-στερεότυπα θεωρείς ότι κυριαρχούν ακόμα και θα έπρεπε να εξαλειφθούν;

Δεν υπάρχουν πλέον taboo. Δεν έχω ιδιαίτερη επαφή, πιο πολλά πράγματα βλέπεις εσύ. Γιατί εγώ 7-8 μήνες που είμαι στη Μύκονο, δεν υπάρχει στερεότυπο αν π.χ δύο αγόρια ή κορίτσια φιλιούνται στο δρόμο. Όλο αυτό ξεκίνησε στο νησί από την δεκαετία των 80-s-90’s. Είναι κάτι το οποίο πήρε πολλά χρόνια και σιγά-σιγά πέρασε στην επόμενη γενιά. Θεωρώ ότι είναι θέμα γενιάς. Γιατί εκεί δεν θα κρίνει κανένας κανέναν. Αυτό σίγουρα δεν το έχουμε δει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Όσον αφορά συγκεκριμένα στην Αθήνα, σίγουρα αυτή την εικόνα δεν θα την δεις εύκολα στο Σύνταγμα, αλλά στο Γκάζι. Κάποιοι όμως θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει σεξουαλικός διαχωρισμός. Τα ταξίδια όμως, είναι σίγουρα ένας παράγοντας που αλλάζεις την νοοτροπία σου και σε κάνει πιο open. Έτσι, εμείς θα πρέπει να μάθουμε στην επόμενη γενιά μας, να μην κρίνουμε τους συνανθρώπους μας σε καθετί που φαίνεται -για εμάς- διαφορετικό.