Γιούλικα Σκαφιδά: «Μπήκα στη διαδικασία να γκουγκλάρω για τη στιγμή της γέννας και με έπιασε πανικός»

Γιούλικα Σκαφιδά

"Η εγκυμοσύνη είναι μια απόφαση που προέκυψε πάρα πολύ συνειδητά" εξηγεί η Γιούλικα Σκαφιδά.

Η Γιούλικα Σκαφιδά παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου με αφορμή τη νέα σειρά Ψυχοκόρες στον ΑΝΤ1 Plus. Μεταξύ άλλων, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στο γεγονός πως σύντομα θα γίνει για πρώτη φορά μανούλα αλλά και την απόφαση να ανακοινώσει στα social media την εγκυμοσύνη της.

Πώς αποφασίσατε να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας μέσα από τα social media;

Προσπαθώ να χρησιμοποιώ τα social media για κάποιες κοινωνικές δράσεις που κάνω και για τη δουλειά μου. Αλλά αυτό ήταν ένα γεγονός που θα άρχιζε να φαίνεται και ήταν κάτι που ήθελα πολύ να μοιραστώ. Είμαι τώρα πια στον 7ο μήνα. Δεν το είχα πει σε κανέναν. Το είχε πει στους γονείς μου, στις αδερφές μου και στις ανιψιές μου. Δέκα άνθρωποι το ξέραμε. Η αλήθεια είναι πως σκεφτόμουν πως πλησιάζει ο καιρός, αρχές Δεκέμβρη με το καλό και δεν το έχω συνειδητοποιήσει εγώ η ίδια. Οπότε σκέφτηκα να αρχίσω να το επικοινωνώ. Ας το πούμε μήπως και κινητοποιηθώ και λίγο, επειδή μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει τίποτα.

Ποια είναι τα συναισθήματά σας για τη μεγάλη αυτή αλλαγή στη ζωή σας;

Έχω σκοπό να φέρω εδώ τη μαμά μου από την Καλαμάτα, όσο αντέξει. Δεν θα δουλέψω για ένα διάστημα σίγουρα. Ακούω ότι θα πελαγώσω, αλλά εγώ σκέφτομαι μετά που θα μεγαλώσει και θα παίζουμε και θα χορεύουμε και έχω μια χαρά και ανυπομονησία. Να το γνωρίσω, να το δω πώς θα είναι. Σκέφτομαι αυτά. Μπήκα σε μια διαδικασία να γκουγκλάρω για τη στιγμή της γέννας και με έπιασε πανικός.

Πώς αποφασίσατε να γίνετε μαμά;

Η εγκυμοσύνη είναι μια απόφαση που προέκυψε πάρα πολύ συνειδητά. Ίσως επηρεάστηκα από την γέννηση της ανιψιάς μου. Έχω άλλες τρεις ανιψιές από τη μεγάλη μου την αδερφή, τώρα όμως έρχεται ένα αγόρι. Αν με ρωτούσες πριν 10 χρόνια, θα έλεγα αποκλείεται. Μου αρέσει πολύ η συντροφικότητα, να γεράσω με έναν άνθρωπο, αλλά μέχρι εκεί.