Γιώργος Βάλαρης για Ευθύμη Ζησάκη: «Για ποιον λόγο να τον επιλέξω ξανά;»

Γιώργος Βάλαρης

Τι λέει για τον ηθοποιό με τον οποίο διέκοψε τη συνεργασία του;

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Γιώργος Βάλαρης μιλά για την πορεία του μέχρι τις μεγάλες επιτυχίες στο θέατρο στην εφημερίδα Espresso και στον Νίκο Νικόλιζα. Εκεί ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται και στην απομάκρυνση του Ευθύμη Ζησάκη από το «Μαριχουάνα Στοπ», πρόσωπο που συζητήθηκε και στην συνέχεια…

Χύθηκε πολύ μελάνι για τον Ευθύμη Ζησάκη… Μετά το τέλος της συνεργασίας σας διακόπηκε και η συνεργασία του με τον Κώστα Σπυρόπουλο. Τώρα, που έχει περάσει ο θυμός, θα τον επέλεγες ξανά σε παράσταση σου; «Προς το παρόν, όχι, γιατί θέλει καιρό για να αποδείξει πάλι ο Ευθύμης ότι είναι συνεργάσιμος και πως μπορεί να ανταποκριθεί… Είναι πολύ δύσκολο το επάγγελμα του ηθοποιού. Θέλει φοβερή συνέπεια. Οπότε σου λέω «όχι». Για ποιον λόγο να τον επιλέξω; Υπάρχουν πάρα πολλοί σπουδαίοι ηθοποιοί. Αργότερα ναι, γιατί ομολογώ ότι είναι καλός καλλιτέχνης.»

Τι θα έλεγες στους νεότερους ηθοποιούς, όπως και στον Ευθύμη Ζησάκη προκειμένου να αποφεύγονται οι… παρεξηγήσεις; «Πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Χρειάζεται πολλή δουλειά, γιατί το θέατρο είναι μια δεύτερη ζωή. Πρέπει να υπάρχει πραγματική αλήθεια και να λες την αλήθεια για όσα κάνεις, αλλιώς δεν μπορείς να αντέξεις το επάγγελμα του ηθοποιού. Πρέπει να είσαι στρατιώτης και ταγμένος σε αυτό το παθιασμένο μεράκι.»