Γιώργος Σαββίδης: «Βίωσα bullying επειδή ήμουν πιο θηλυπρεπής από τα άλλα αγόρια στο σχολείο»

Γιώργος Σαββίδης

"Σιγά σιγά αγάπησα τον εαυτό μου και απέκτησα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γιατί άρχισα να καλλιεργώ το χιούμορ και την προσωπικότητά μου, κι όλο αυτό εκφράστηκε σε κοινωνική εξωστρέφεια", εξομολογείται ο Γιώργος Σαββίδης.

Ο Γιώργος Σαββίδης, ο ταλαντούχος ηθοποιός, απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης, φέτος πρωταγωνιστεί στην εξαιρετική μίνι σειρά της ΕΡΤ «Βαρδιάνος στα σπόρκα». Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που δίνει στο περιοδικό HELLO! και τον Γιάννη Βίτσα, ο Γιώργος Σαββίδης μιλά και για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο, ενώ εξομολογείται και για το bullying που είχε δεχτεί ο ίδιος σε νεότερη ηλικία.

Ζούμε σε μια περίοδο κατά την οποία αρκετοί συνάδελφοί σου μίλησαν για κακοποιητικές απέναντί τους μέσα στον χώρο της δουλειάς. Έχεις βιώσει κάτι ανάλογο;
Όχι, έχω υπάρξει τυχερός ως προς αυτό -γιατί είναι καθαρά θέμα τύχης- και δεν ξέρω πώς θα το αντιμετώπιζα αν μου συνέβαινε. Η βία, με οποιονδήποτε τρόπο εκδηλώνεται, με παγώνει. Είμαι από τους ανθρώπους που δεν αντέχουν ούτε να τους φωνάζουν.

Bullying ή ρατσιστικά σχόλια έχεις δεχθεί;
Όταν ήμουν μικρός, βίωσα στο σχολικό περιβάλλον εκείνο το bullying που θεωρείται mainstream, με την έννοια ότι κάποιος που διαφέρει από το σύνολο δέχεται σχόλια γιατί τα παιδάκια στο σχολείο δεν γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν το διαφορετικό.

Με ποια αφορμή δέχτηκε bullying;
Ήμουν πιο θηλυπρεπής από τα άλλα αγόρια στο σχολείο. Πώς το αντιμετώπισα; Σιγά σιγά αγάπησα τον εαυτό μου και απέκτησα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γιατί άρχισα να καλλιεργώ το χιούμορ και την προσωπικότητά μου, κι όλο αυτό εκφράστηκε σε κοινωνική εξωστρέφεια. Με τον καιρό, κατάφερα να ενταχθώ στο σύνολο.