Γιώργος Παράσχος: «Μπήκε από πίσω μου στις τουαλέτες, σήκωσε το φόρεμά της κι άρχισε να μου λέει διάφορα»

Γιώργος Παράσχος

"Της είπα πόσο κρίμα είναι να μιλάει και να κάνει τέτοια πράγματα και έφυγε" ανέφερε ο Γιώργος Παράσχος.

Ο Γιώργος Παράσχος έδωσε συνέντευξη στο Λοιπόν και στην Μαρία Σοφιανού και μίλησε για το Me Too και το περιστατικό που είχε συμβεί σε δουλειά του.

Ποια είναι η γνώμη σου για το κίνημα metoo;

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, πολύ καλά έκαναν οι άνθρωποι και μίλησαν, αλλά έχουμε σκεφτεί ποτέ μήπως προκαλούμε εμείς το metoo και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι; Δηλαδή αν εγώ κάνω κάποια παρενόχληση, λεκτική, βίαιη και δεν το έχω καταλάβει; Όλα από κάπου ξεκινάν. Ακόμα και στη δουλειά μας θα πρέπει να προσέχουμε πώς μιλάμε στους συνεργάτες μας. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός, παιδεία. Όλα από εκεί αρχίζουν. Όλοι αυτοί που έκαναν ό,τι έκαναν, έχουν κάποια παιδικά τραύματα πίσω τους. Όσον αφορά τον δικό μας χώρο, καλώς έγινε ό,τι έγινε, αλλά δεν πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να λασπώνουμε τους ανθρώπους της τηλεόρασης και του θεάτρου; Δεν μπορεί για τέσσερα, πέντε άτομα να «λερωθούν» όλοι οι ηθοποιοί της Ελλάδας. Είναι κρίμα. Υπάρχει και σε άλλους εργασιακούς χώρους, απλά σε εμάς βγήκε στην επιφάνεια. Είναι όμως μεμονωμένες περιπτώσεις, όχι η πλειοψηφία.

Έχεις δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση, καθώς συμβαίνει τελικά και στα δύο φύλα…

Είχε έρθει μια γυναίκα ενώ δούλευα σε ένα μπαρ και ενώ βγήκα για να πάω στις τουαλέτες, μπήκε από πίσω μου στις τουαλέτες, σήκωσε το φόρεμά της και άρχισε να μου λέει διάφορα. Της είπα πόσο κρίμα είναι να μιλάει και να κάνει τέτοια πράγματα και έφυγε.