Γιώργος Λιάγκας: «Έχω την ανάγκη να σας ξανασυστηθώ»

Γιώργος Λιάγκας

"Ας είναι, όμως, κυρία μου. Αρκετά με ξεκούρασαν κάποιοι στο ερημονήσι μου..."

Ο Γιώργος Λιάγκας επιστρέφει στις οθόνες μας το ερχόμενο φθινόπωρο, μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, σπάζοντας την τηλεοπτική σιωπή που του είχε επιβάλει ο ΑΝΤ1. Ο ίδιος, σήμερα, όμως, σπάει και τη δική του σιωπή, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. Με αφορμή το πρωτότυπο τρέιλερ της εκπομπής του που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο Γιώργος Λιάγκας με ένα εκτενές κείμενο που δημοσιεύει σήμερα στη στήλη του στο znews.gr, μιλάει για όλα…

Μερικά από όλα όσα αναφέρει ο Γιώργος Λιάγκας για τη μεταγρφή του στον ΣΚΑΪ και τη νέα εκπομπή είναι και τα εξής:

«Και κάπου εκεί, κυρία μου που λες, μου στέλνουν και μένα από τον ΣΚΑΪ, το καινούριο μου κανάλι, τις δικές μου σημειώσεις, με τρία σενάρια για το τρέιλερ. Ε, επειδή τόσα χρόνια με ξέρετε, δεν άργησα πολύ να αποφασίσω. Διάλεξα λοιπόν το πιο αστείο, αυτό με το μεγαλύτερο «τσαλάκωμα» εικόνας, αυτό με το περισσότερο χιούμορ και αυτοσαρκασμό…

Αυτό που μου κανε όμως μεγαλύτερη εντύπωση, κυρία μου, ήταν η καθολική και μεγάλη αποδοχή αυτού του χιουμοριστικού φιλμ. Και από τον κόσμο και τα σχόλιά του, αλλά και από τους τηλεκριτικούς και τους συναδέλφους που ασχολούνται με την τηλεόραση.

Αφού νόμιζα διαβάζοντας όλα αυτά τα θετικά,  ότι μάλλον για άλλον προορίζονται, έχοντας συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια σε δίκαιες ή άδικες, αλλά κυρίως σε σκληρές κριτικές.
Όλη αυτή η προσπάθεια και το κλείσιμο του ματιού που είχε αυτή η ιδέα, ήταν και για μένα, θέλω να ξέρετε,  μια ανάγκη να ξανασυστηθώ. Και σε εμένα και σε εσάς.

Η τηλεόραση εκτιμώ πως έχει ανάγκη από ανθρώπους που λένε ελεύθερα τη γνώμη τους, με χιούμορ, καλοπροαίρετα και χωρίς εμπάθειες και εμμονές.

Και αν κάποιες φορές, κυρία μου, ξέφυγα, ποτέ βέβαια στοχευμένα ή με σκοπό, αλλά λόγω πιθανόν του χειμαρρώδους χαρακτήρα μου, θα θελα αυτή η σχέση η τηλεοπτική  να ξαναχτιστεί από την αρχή πάνω σε γερά θεμέλια, που ναι μεν δε θα χάσουν τα στοιχεία του αυθορμητισμού και της ελευθερίας, αλλά θα έχουν και τα όρια του κοινώς αποδεκτού μέτρου…

Ξεκινάμε, λοιπόν, τον Σεπτέμβρη μεσημέρι στον ΣΚΑΪ. Με πολύ κέφι και θετική διάθεση σχεδιάζουμε μια εκπομπή που θα μπορεί αναδεικνύει και να σχολιάζει τα πάντα…

«Τι θα μας διαφοροποιεί σε σχέση με τις άλλες εκπομπές;» με ρώτησε ένας από τους συμπαρουσιαστές (στη λέξη «πανελίστας» βγάζω φλύκταινες). Δεν πιστεύω και τόσο στις σκαλέτες και στους αρχικούς σχεδιασμούς. Εξάλλου οι εκπομπές είναι ζωντανοί οργανισμοί. Αλλιώς τις σχεδιάζεις και αλλιώς στην πορεία διαμορφώνονται. «Οι προσωπικότητες όλων ημών που θα την απαρτίζουμε» απάντησα, και θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα που δημιουργήσαμε είναι κάτι παραπάνω από ικανή να πετύχει το αποτέλεσμα που θα αρέσει.

Και για να μην ξεχαστούμε, ραντεβού θα δίνουμε και τα απογεύματα. Όχι, για να σας προλάβω, δεν το ζήτησα εγώ, ήταν μια πρόταση του καναλιού που δεν ήθελα να αρνηθώ σε μια σχέση που τώρα ξεκινά να χτίζεται, παρότι ξέρω ότι η δουλειά για μένα θα ‘ναι φέτος πάρα πολλή».

Βέβαια, δεν λείπει και το καρφί του Γιώργου Λιάγκα για τον ΑΝΤ1: «Ας είναι, όμως, κυρία μου. Αρκετά με ξεκούρασαν κάποιοι στο ερημονήσι μου. Ξυρίζω μούσια και μαλλιά λοιπόν, παίρνω τον δικό μου Wilson για το γούρι και δίνουμε το διπλό τηλεοπτικό μας ραντεβού εκεί κάπου μέσα στον Σεπτέμβρη».

Ολόκληρο το κείμενο στο znews.gr