Γιώργος Κοντοπόδης: «Ως προς το θέμα του gay, απλά δεν έχω να πω κάτι»

Γιώργος Κοντοπόδης

"Αν βρισκόμασταν μια 20ετία πίσω, ναι, ίσως θα είχα κάτι να σχολιάσω, να σκεφτώ. Αλλά στην εποχή μας πια είναι κάτι δεδομένο η φύση του ανθρώπου".

Ισορροπώντας ανάμεσα στις παραστάσεις «Ελεύθερο ζευγάρι» και «Και τα αγόρια κλαίνε», ο Γιώργος Κοντοπόδης μιλάει στο TV Κους Κους και την Κατερίνα Θεοδωροπούλου για την επιτυχία που βιώνει και μέσα από τον ρόλο του στη σειρά του ΑΝΤ1 «Κάτι χωρισμένα παλικάρια».

Κρητικός στο σανίδι, Κρητικός και στη μικρή οθόνη, στη σειρά του ΑΝΤ1, «Κάτι χωρισμένα παλικάρια». Πώς προσεγγίζεις τον κάθε ρόλο;

Πρόκειται για δύο ρόλους που, ενώ είναι τόσο κοντινοί επιφανειακά, είναι συνάμα και τόσο διαφορετικοί. Το μονό κοινό τους θεωρώ ότι είναι ο ηθοποιός που τους ενσαρκώνει. Ένας μοιχός σύζυγος, με ιδιαίτερα ευγενικό θράσος και αυτοπεποίθηση, από τη μία, στην παράσταση και ένας πλήρως ανασφαλής, με ακραίες αντιδράσεις, μοναχικός καλλιτέχνης, από την άλλη, στο σίριαλ. Με μόνο κοινό στοιχείο την καταγωγή. η διαφορετική προσέγγιση είναι σαφής.

Σε δυσκόλεψε ο ρόλος του gay στην τηλεόραση; Το ότι έπρεπε να έχεις αυτήν την ντοπιολαλιά;

Η ντοπιολαλιά ήταν κάτι ήδη δουλεμένο 3 σεζόν. Το μόνο εξτρά είναι η μετατροπή των σεναρίων στην κρητική διάλεκτο, γιατί σαφώς εκείνοι που γράφουν τους διαλόγους μας δεν είναι υποχρεωμένοι να μιλάνε κρητικά. Ως προς το θέμα του gay, απλά δεν έχω να πω κάτι. Αν βρισκόμασταν μια 20ετία πίσω, ναι, ίσως θα είχα κάτι να σχολιάσω, να σκεφτώ. Αλλά στην εποχή μας πια είναι κάτι δεδομένο η φύση του ανθρώπου.