Γιώργος Κωνσταντίνου: «Στην εποχή μας δεν υπάρχει αξιοκρατία»

Γιώργος Κωνσταντίνου

"Από τότε που ήρθε η τηλεόραση στην Ελλάδα, ισοπεδώθηκαν όλα" δήλωσε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου παραχώρησε συνέντευξη στο Λοιπόν και στην Έλενα Πολυχρονοπούλου και μίλησε για την πρώτη έγχρωμη ταινία «Καλώς ήλθε το δολλάριο» αλλά και το κατά πόσο υπάρχει αξιοκρατία για τους ηθοποιούς στην σημερινή εποχή.

-Υπήρχε αξιοκρατία τότε; Τώρα πώς τα βλέπετε τα πράγματα στον χώρο του θεάματος;

Υπήρχε αξιοκρατία, γιατί όλοι όσοι πέρασαν από εκείνη την εποχή είχαν ταλέντο, κάτι που είναι αδιαμφισβήτητο, αφού όλοι είχαν εδραιωθεί αρχικά από το θέατρο. Το πραγματικό ταλέντο φαίνεται στο θέατρο, γιατί εκεί δεν μπορείς να κρύψεις τις αδυναμίες της ερμηνείας σου. Από τότε που ήρθε η τηλεόραση στην Ελλάδα, ισοπεδώθηκαν όλα. Έχει τύχει να δω ηθοποιούς σε κάποια τηλεοπτική σειρά και να πω πως είναι ταλαντούχοι και όταν τους είδα από κοντά στο θέατρο να απογοητευτώ. Στην εποχή μας δεν υπάρχει αξιοκρατία. Άμα είσαι εμφανίσιμος, σου δίνουν περισσότερες ευκαιρίες απ’ ό,τι αν είσαι ταλαντούχος! Φυσικά όλα κρίνονται στη διάρκεια που θα παραμείνεις μέσα στον χώρο. Από εκεί κρίνεται ποιος αξίζει και ποιος όχι!

-Έχετε ξεχωρίσει κάποιον από τους νέους ηθοποιούς για το ταλέντο του;

Επειδή δουλεύω πάρα πολύ, δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου για να παρακολουθήσω πολλά στην τηλεόραση. Σίγουρα, από ελάχιστα που έχω καταφέρει να δω, υπάρχουν κάποιοι νέοι ηθοποιοί που φαίνεται να ξεχωρίζουν ερμηνευτικά. Αν όμως δεν τους δω στο θέατρο, δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα σε αυτή την ερώτηση!