Γιώργος Κωνσταντίνου: «Η απόρριψη με έκανε πιο δυνατό»

Γιώργος Κωνσταντίνου

«Δεν πρέπει να υπάρχει ο ορισμός δραματικός, ή κωμικός ηθοποιός. Ηθοποιός είναι ένας», λέει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Γιώργο Μουλά έδωσε συνέντευξη ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Ο ηθοποιός μίλησε για τη νοσταλγία, αλλά και την απόρριψη.

Η νοσταλγία τι θέση έχει στη ζωή σας;

Η νοσταλγία δεν είναι μέσα στις προδιαγραφές της ζωής μου. Πάντα άφηνα πίσω μου τα πεπραγμένα, κοιτάζοντας το μέλλον. Έτσι κι αλλιώς όταν καταλάβεις και αποφασίσεις ότι δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, κοιτάς μπροστά, προσπαθώντας να διορθώσεις το μέλλον. Ίσως να μην κάνεις λάθη του παρελθόντος. Έπειτα, τι πιο όμορφο από το να περιμένεις κάτι καινούργιο που θα παρουσιαστεί στη ζωή σου. Αυτό είναι που σε κάνει να κοιτάς μπροστά. Η ευχάριστη έκπληξη.

Δυσκολίες αντιμετωπίσατε στη διαδρομή σας, νιώσατε και απόρριψη;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει ζήσει την απόρριψη. Κάποια απόρριψη. Σημασία έχει αν αυτή η απόρριψη, σε κάνει πιο δυνατό. Εμένα με έκανε.

Υπάρχουν κωμικοί και δραματικοί ηθοποιοί; Πιστεύετε στον διαχωρισμό;

Δεν υπάρχει, δεν πρέπει να υπάρχει ο ορισμός δραματικός, ή κωμικός ηθοποιός. Ηθοποιός είναι ένας. Γι’ αυτό και διαφωνώ ακόμα και με τις αρχαίες μάσκες, που η μία δείχνει δραματική και η άλλη κωμική. Είσαι ταλαντούχος ηθοποιός; Παίζεις οποιονδήποτε ρόλο.