Γιώργος Καράμπελας: «Δεν με αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, δεν είμαι ομοφυλόφιλος»

Γιώργος Καράμπελας

"Δέχθηκα μπούλινγκ γιατί υπήρχε η εσάνς ότι ήμουν "περιεργούλης", επειδή μπορεί να φορούσα χρώματα ή έκανα χορό" εξομολογείται ο Γιώργος Καράμπελας.

Γιώργος Καράμπελας παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο concept maker και συλλέκτης αισθητικής αναφέρθηκε στα κακόβουλα σχόλια που έχει δεχθεί για την εκκεντρική του εικόνα αλλά και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Έχεις δεχθεί κακόβουλα σχόλια για την εικόνα σου;

Ου! Από το «αποτυχημένος δανδής» μέχρι ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Στο σχολείο, όπως και σε μια αστική κοινωνία, δεν ήταν συνηθισμένο να φοράς κόκκινες κάλτσες, όπως ήθελα εγώ. Η κόκκινη κάλτσα δεν έχει να κάνει με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, αλλά με τα στερεότυπα. Οι άνθρωποι τότε σκέφτονταν ότι κάποιος που φορά κόκκινες κάλτσες είναι ομοφυλόφιλος. Όμως από το ένα αυτό μου έμπαιναν και από το άλλο έβγαιναν.

Τι σκέφτηκες με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια;

Δεν σκέφτηκα κάτι ιδιαίτερο, δεν με αφορά. Δεν είμαι ομοφυλόφιλος. Ωστόσο, ως άνθρωπος ενδιαφέρομαι για τους συνανθρώπους μου. Αν και δεν έχω υποστεί μπούλινγκ σαν να ήμουν ομοφυλόφιλος, δέχθηκα μπούλινγκ γιατί υπήρχε η εσάνς ότι ήμουν «περιεργούλης», επειδή μπορεί να φορούσα χρώματα ή έκανα χορό. Άρα ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να σε βλέπουν ως διαφορετικό. Μπαίνω λοιπόν μπροστά για να υποστηρίξω οποιονδήποτε αισθάνεται διαφορετικός. Και δηλαδή τι πάει να πει διαφορετικός; Πως οριοθετείται το κανονικό και το διαφορετικό;

Πρέπει να είμαστε στην ίδια γωνία όλοι μαζί. προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ποιος κοιμάται με ποιον ή τι λεφτά βγάζει ο ένας και ο άλλος. Η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου μού φάνηκε προφανής. Ήταν καιρός να γίνει είναι τόσο δεδομένο ώστε δεν με εντυπωσίασε.

Πηγή εικόνας: NDP Photo