Γιώργος Καπουτζίδης: Συγκλονίζουν τα λόγια του για το χτύπημα στο Ορλάντο

Γιώργος Καπουτζίδης

«Κανείς δεν το αποκαλεί μίσος. Το λένε πλάκα, άποψη, ειλικρίνεια, ελευθερία λόγου, βρίσκουν διάφορα όμορφα ονόματα για να μην το αποκαλέσουν μίσος».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης στέλνει το δικό του μήνυμα κατά της ομοφοβίας, με αφορμή την επίθεση σε gay bar στο Ορλάντο όπου έχασαν τη ζωή τους 50 άτομα και τραυματίστηκαν 53. Ο δημοφιλής ηθοποιός και σεναριογράφος ανέβασε στο Instagram ένα χαρακτηριστικό καρέ από την «Εθνική Ελλάδος» και έγραψε τα εξής:

«Κανείς δε γεννήθηκε με μίσος. Δε γεννιέσαι μ’ αυτό, το μαθαίνεις. Το διδάσκεσαι. Στο σπίτι, στο σχολείο, στην τηλεόραση. Υπάρχει παντού, κρυμμένο και στα πιο αθώα πράγματα. Σε ένα ανέκδοτο που θα πει κάποιος φίλος σε μια παρέα, σε χαλαρές συζητήσεις που θα ακούσεις σε μια ψυχαγωγική εκπομπή με συνεντεύξεις η με κους κους. Κανείς δεν το αποκαλεί μίσος. Το λένε πλάκα, άποψη, ειλικρίνεια, ελευθερία λόγου, βρίσκουν διάφορα όμορφα ονόματα για να μην το αποκαλέσουν μίσος. Και στο διδάσκουν. Όπως το έχουν διδαχτεί κι αυτοί. Και υπάρχει παντού. Σιγοβράζει. Και ξεσπά. Άλλοτε γίνεται μια βρισιά που θα ακούσεις στο δρόμο, άλλοτε μια ζωγραφιά που θα βρεις στην πόρτα σου, και σε κάποιες περιπτώσεις, γίνεται και σφαίρα. Προσπαθώ συνεχώς να το εντοπίσω και να το βγάλω απ’ τη ζωή μου. Και μαζί, και όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να το διδάξουν, άθελα τους ή και ηθελημένα»!

Γιώργος Καπουτζίδης

Γιώργος Καπουτζίδης