Γιώργος Γερολυμάτος: «Λένε τώρα μου την έπεσε και με κυνήγησε… για τις εντυπώσεις»

Γιώργος Γερολυμάτος

"Όταν δεν θέλετε, κυρία μου, κάποιον ή κάτι, σηκώνεστε και φεύγετε" εξηγεί ο Γιώργος Γερολυμάτος.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Γερολυμάτος στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο. Μέσα σε όλα, ο δημοφιλής ερμηνευτής αναφέρθηκε στο κομμάτι των σεξουαλικών παρενοχλήσεων, αποκαλύπτοντας πως και ο ίδιος έχει δεχθεί, με μια πολύ συγκεκριμένη τοποθέτηση.

Δεχτήκατε ποτέ σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο σας από άνδρα ή γυναίκα για να σας προωθήσει στη δουλειά;

Βεβαίως. Και από άνδρα και από γυναίκα.

Και πώς αντιδράσατε;

Όταν δεν θέλετε, κυρία μου, κάποιον ή κάτι, σηκώνεστε και φεύγετε. Είναι πολύ απλό. Τώρα αυτά που κάνουν για εντυπώσεις και λένε ότι μου την έπεσε και με κυνήγησε κλπ., δεν νομίζω. Πρέπει να δώσεις δικαίωμα, να σε κυνηγήσει, να σε πιέσει, να σε πρεσάρει ο άλλος. Και βεβαίως με έχουν πιέσει κι εμένα, αλλά γλίστραγα σαν το χέλι. Έφευγα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Κι ειδικά όταν είσαι εμφανίσιμος.

Ακούγεται λίγο σκληρό αυτό που λέτε ότι αν δεν θες κάτι, δεν το προκαλείς ή τουλάχιστον το απωθείς…

Δεν το καταλαβαίνω γιατί σας φαίνεται περίεργο. Σας λέω ένα απλό παράδειγμα. Έρχεται μια κοπέλα στο καμαρίνι μου, κλειδώνει την πόρτα και μου την πέφτει. Δηλαδή, εγώ τι έπρεπε να κάνω; Επειδή μου την έπεσε αυτή, να συμμετάσχω; Εγώ έλεγα ευγενικά «πήγαινε στην παρέα σου και όταν τελειώσει η βραδιά έλα να τα πούμε» κι εγώ έφευγα από την πίσω πόρτα και τελείωνε η ιστορία. Βεβαίως σε κάποιους/ες μπορεί να συμβεί κι αυτό, δηλαδή να πιεστεί πολύ από ένα άτομο ή να παραπλανηθεί, εδώ πάμε αλλού, αλλά τελευταία έχω δει ότι έγινε μόδα να έχουν παρενοχληθεί πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο.