Γιώργος Δεπάστας για Πέτρο Φιλιππίδη: «Είχα διακρίνει την έπαρση του πρωταγωνιστή»

Γιώργος Δεπάστας

"Όλα όσα ακούστηκαν για το χώρο με σόκαραν και με στεναχώρησαν" παραδέχθηκε ο ηθοποιός Γιώργος Δεπάστας.

Με αφορμή την σειρά της ΕΡΤ, «Κάνε ότι κοιμάσαι» παραχώρησε συνέντευξη ο Γιώργος Δεπάστας στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη και όσα ήρθαν για εκείνον στο φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Δεπάστας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχω περάσει πάρα πολύ καλά στο θέατρο. Έχω ζήσει πάρα πολύ όμορφες στιγμές στα καμαρίνια και τις πρόβες. Δεν έχω τίποτα κακό να θυμάμαι. Και έχω δουλέψει και πέντε φορές με τον  Πέτρο Φιλιππίδη».

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας σας, είχαν πέσει στην αντίληψη σας, στα παρασκήνια, περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς απέναντι σε συναδέλφους σας;

Κακοποιητική συμπεριφορά, όχι, δεν είχα αντιληφθεί. Μια έπαρση ενός πρωταγωνιστή, ναι, είχα διακρίνει στο διάστημα, τουλάχιστον, που εγώ δούλεψα μαζί του – και δούλεψα και σχετικά πρόσφατα, στον «Ηλίθιο» στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Στην πιθανότητα δηλαδή που κάποια στιγμή σας πρότεινε να συνεργαστείτε ξανά σε μια δουλειά θα δεχόσασταν;

Δεν ξέρω. Θα μου φαινόταν πολύ δύσκολο.

Σας σόκαραν οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας;

Ναι, πολύ. Και όχι μόνο αυτές για τον Φιλιππίδη. Όλα όσα ακούστηκαν για το χώρο με σόκαραν και με στεναχώρησαν. Ήμουν μουδιασμένος. Είναι ανόμοια τα μεγέθη αλλά, επειδή είναι ένας χώρος που λατρεύω, θα σας έλεγα πως ένιωσα τη στεναχώρια που με έχει καταβάλει και αυτές τις ημέρες με το δυστύχημα στα Τέμπη. Και το λέω αυτό διότι αγαπώ πάρα πολύ το θέατρο. Είμαι στο θέατρο από το 1996, με πρώτη μου παράσταση στο Εθνικό, με πέντε μεγάλες κυρίες του θεάτρου, τις Χατζηαργύρη, Ζαβιτσιάνου, Τουρνάκη, Αγγελίδου, Θεοδωροπούλου.