Γιώργος Χρανιώτης: «Με τον Ντάνο πετάγαμε μπουκάλια με νερό σε παιδιά και τρέχανε»

Survivor

«Ήταν τρομερό μάθημα για εμάς. Ειδικά όταν πηγαίναμε σε χωριά που υπήρχε λειψυδρία».

Για το Survivor μίλησε ο Γιώργος Χρανιώτης σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα “ gnoristetinellada.gr” και τη Χρύσα Ξάνθη. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη διαφορά των πολιτισμών της Ελλάδας και του Αγίου Δομίνικου.

[dfp_ads id=236982]

Ποια η διαφορά των πολιτισμών της Ελλάδας και Αγίου Δομίνικου; Θα μπορούσατε να αφήσετε ποτέ τη χώρα μας με τον ήλιο της, με τις τόσες ομορφιές της για να ζήσετε κάπου αλλού;

Όχι δεν θα μπορούσα να αφήσω ποτέ τη χώρα μας. Μπορώ να ταξιδεύω. Ένας από τους προορισμούς της ζωής μου είναι να  ταξιδεύω. Ακόμα και να μου πεις να πάω σε μία χώρα που φαινομενικά είναι άκυρη, θα πάω. Θέλω πάρα πολύ να πάω να γνωρίσω την Αλβανία, παρόλο που μερικοί μπορεί να προτιμούσαν το Παρίσι. Δεν σνομπάρω κανένα πολιτισμό και καμία χώρα. Θεωρώ τον εαυτό μου ταξιδιώτη και αν ψάξω, βρίσκω την ομορφιά του κάθε τόπου και τα κρυφά του κελάρια.

Όσον αφορά στον πολιτισμό, δεν μπορώ να σου πω σε ιστορικό πλαίσιο αλλά πολύ χοντρικά, αυτό που συμβαίνει στη Λατινική Αμερική σε σχέση με εμάς είναι ότι εμείς δεν έχουμε βρει τη δύναμη να γιορτάζουμε την ανέχεια. Στη Λατινική Αμερική όσο πιο φτωχοί είναι οι άνθρωποι τόσο πιο πολύ χορεύουν. Όσο πιο πεινασμένοι είναι  τόσο πιο πολύ χαμογελούν. Όσο πιο κουρασμένοι είναι τόσο πιο πολύ διάθεση έχουν να παίξουνε με τα παιδιά τους και την οικογένειά τους.

Ήταν τρομερό μάθημα για εμάς. Ειδικά όταν πηγαίναμε σε χωριά που υπήρχε λειψυδρία. Με τον Ντάνο πετάγαμε μπουκάλια με νερό σε παιδιά και τρέχανε. Χαίρονταν με την ελλειπή ζωή τους. Σε εμάς η φαντασία μας αναπτύσσεται ανάλογα με το τι ακριβώς μας λείπει. Αν ο σύγχρονος δυτικός άνθρωπος μάθει να αρκείται με το αυτοκίνητό του, με το τι έχει το ψυγείο του, δεν θα τον νοιάζει αν δεν πάει σε πεντάστερο ξενοδοχείο.

Είμαστε πάρα πολύ αμαθείς σε σχέση με το πως θέλουμε να ζούμε. Νομίζουμε πως υπάρχει μόνο ένας τρόπος και αυτός πως προϋποθέτει να βγάζουμε χρήματα. Υπάρχουν πολλές αισθητικές προτάσεις στον κόσμο για να ζήσεις και σίγουρα δεν έχουν σχέση με τα χρήματα.