Γιώργος Αρσενάκος: «Δεν θέλω να δηλητηριάζομαι από κακεντρέχειες»

Γιώργος Αρσενάκος

"Αισθανόμουν μια συστολή για το δημόσιο λόγο και είχα έναν φόβο, γι' αυτό και απέφευγα να κάνω τηλεόραση" εξηγεί ο Γιώργος Αρσενάκος.

Ο Γιώργος Αρσενάκος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Hello και τη δημοσιογράφο Μαρία Κολλιάτσα. Μέσα σε όλα, ο CEO της Panik και κριτής του Fame Story αναφέρθηκε στην απόφαση να βρεθεί στον χώρο της τηλεόρασης ενώ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφεύγει να διαβάζει σχόλια για εκείνον.

Τα τελευταία χρόνια μπήκε στη ζωή σου και η τηλεόραση. Είναι ένα μέσο που μοιάζει να σε ενδιαφέρει.

Δεν την ήθελα εξαρχής. Οι προτάσεις για να κάνω τηλεόραση είχαν ξεκινήσει το 2016, με εκείνη που μου είχε γίνει για το X-Factor στον ΣΚΑΪ. Το 2019 μού έγινε ξανά πρόταση για το X-Factor, αυτή την φορά στο OPEN, με παρουσιάστρια τη Δέσποινα Βανδή. Στη συνέχεια, ο Νίκος Κοκλώνης μου πρότεινε το J2US, πάλι στο OPEN, αλλά αισθανόμουν μια συστολή για το δημόσιο λόγο. Είχα έναν φόβο, γι’ αυτό και απέφευγα να το κάνω. Πάντα πίστευα ότι για να βγει κάποιος να μιλήσει δημόσια, θα πρέπει να έχει καταφέρει κάποια πράγματα. Εγώ θεωρούσα ότι ακόμη έδινα τις εξετάσεις μου και δεν είχα ολοκληρώσει αυτά που ήθελα για να μπορέσω να βγω να μιλήσω και να μη γυρίσει ο άλλος να πει: «Ποιος είσαι εσύ που μιλάς;».

Το 202, με το Covid, ήρθε και η πρόταση του ΣΚΑΪ για το House of Fame. Τότε ένιωθα ότι είχα κλείσει μια εικοσαετία δουλειάς. Είχαμε φτιάξει μια εταιρεία που αυτή την στιγμή πρωταγωνιστεί. Μέτρησε και το γεγονός ότι οι ρυθμοί είχαν πέσει με την πανδημία, επομένως είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο να γεμίσω την ημέρα μου. Όμως ο πιο σημαντικός λόγος για να το τολμήσω ήταν το ότι ήθελα να σκοτώσω τον φόβο για το δημόσιο λόγο. Οπότε, για όλα αυτά που προανέφερα, είπα το ναι. Το έκανα και μου άρεσε. Είδα ότι η δουλειά μου γίνεται ακόμα πιο απολαυστική και γνωρίζω ανθρώπους, είναι ένα πεδίο που με ξυπνά και με βοηθά να έχω καινούργιες ιδέες. Η τηλεόραση συνέβαλε να κάνουμε ως εταιρεία κι άλλα πράγματα, χωρίς να συμμετέχω εγώ, όπως το «Σπίτι με το MEGA», τηλεοπτικές προτάσεις που προωθούσαν τους καλλιτέχνες και τη μουσική. Προέκυψε και το Chart Show που έκανα με τη Δέσποινα. Επομένως, η τηλεόραση μού άνοιξε ένα καινούργιο πεδίο και, ναι, μου αρέσει. Ήδη σκέφτομαι νέα τηλεοπτικά πράγματα, με ή χωρίς τη συμμετοχή μου.

Με τα σχόλια ασχολείσαι;

Όπως λέω και στους καλλιτέχνες μας να κάνουν, δεν ακούω και δεν διαβάζω σχόλια. Δεν θέλω να δηλητηριάζομαι από κακεντρέχειες. Μπορείς να διακρίνεις το κακόβουλο και το τοξικό σχόλιο από το δημιουργικό και το to the point. Γι’ αυτό, προσπαθώ να τα φιλτράρω. Σίγουρα κάνουμε λάθη κι εγώ κάνω τα περισσότερα. Απλώς, η εμπειρία μου με έχει βοηθήσει να τα ξεπερνώ και να πηγαίνω παρακάτω.

Πηγή εικόνας: NDP Photo