Γιώργος Αρμένης: «Στην τηλεόραση δεν με… παίζουνε»

Γιώργος Αρμένης

"Είναι δύσκολη η αγορά σήμερα"

Ο Γιώργος Αρμένης βρίσκεται 52 χρόνια στο θέατρο, από τότε που ξεκίνησε στο Θέατρο Τέχνης, όπου δίπλα στον αείμνηστο Κάρολο Κουν έμεινε 22 χρόνια και 6 μήνες. Μετά το θάνατό του, παρόλο που τον έχρισε συνεχιστή του – ήταν ένας από τους τρεις ανθρώπους που συμπεριέλαβε στη διαθήκη του ο Κάρολος Κουν. Ο ηθοποιός στο περιοδικό Λοιπόν και στη Ρενέ Σαραντινού, μίλησε μεταξύ άλλων για τα επαγγελματικά του.

Χαρακτηρίζεστε από το ευρύ κοινό ως ένας σοβαρός και ποιοτικός ηθοποιός.

Δεν υπάρχουν σοβαροί ηθοποιοί, υπάρχουν καλοί και κακοί ηθοποιοί. Μεγάλωσα και γαλουχήθηκα μέσα σ’ ένα μικρό θέατρο, σ’ ένα υπόγειο, που ήταν το θέατρο, σ’ ένα υπόγειο, που ήταν το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου έμεινα δίπλα του 22 χρόνια και 6 μήνες. Μετά το θάνατό του έφυγα, παρόλο που με έχρισε… συνεχιστή.

Σας συμπεριέλαβε στη διαθήκη του;

Ναι, με έβαλε στη διαθήκη του, αλλά εγώ ,μετά το θάνατό του δεν ήθελα τίποτα πια. Οι τρεις κληρονόμοι του ήταν ο Λαζάνης, ο Κουγιουμτζής κι εγώ.

Αποποιηθήκατε την κληρονομιά;

Παραιτήθηκα από το Θέατρο Τέχνης, δεν αποποιήθηκα την κληρονομιά, προς Θεού, θα ήταν ανέντιμο εκ μέρους μου. Λάτρευα τον Κάρολο Κουν, με λάτρευε κι εκείνος, με βοήθησε, έτσι μπόρεσα και ανδρώθηκα καλλιτεχνικά και συνεχίζω να κρατάω αυτή την ποιότητα, όπου κι αν βρίσκομαι, στη ζωή μου και στο θέατρο.

Στην τηλεόραση θα σας παρακολουθήσουμε;

Στην τηλεόραση δεν με… παίζουνε, μεγαλώσαμε… θέλουν όλο νέα παιδιά… Δεν πληρώνουν κιόλας, ακόμα και οι παραγωγοί, λένε 6 μήνες, πάνε 9, έπειτα ένας χρόνος και τρέχεις να ζητάς το αυτονόητο, ότι πρέπει να πληρωθώ. Είναι δύσκολη η αγορά σήμερα.