Γιώργος Αυτιάς: «Τη νύχτα μου έχουν τύχει τα χειρότερα»

Γιώργος Αυτιάς

"Η συνταγή της επιτυχίας είναι απλή αλλά δύσκολη" παραδέχεται ο Γιώργος Αυτιάς.

Στις επάλξεις της ενημέρωσης επιστρέφει ο Γιώργος Αυτιάς από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με την εκπομπή «Καλημέρα» στο νέο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Λίγο πριν την πρεμιέρα, όμως, ο έμπειρος δημοσιογράφος και παρουσιαστής παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Τηλεθεατή και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Αλεξίου.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Δουλειά και μόνο δουλειά. Αμεσότητα, ενημέρωση που ταυτίζεται με τον πολίτη, πίεση στην εξουσία, αναζήτηση ειλικρίνας από τους πολιτικούς και ειδήσεις. Απλή η συνταγή, αλλά δύσκολη, καθώς απαιτεί εργασία τουλάχιστον 16 ωρών το 24ωρο, αφού πλέον οι ειδήσεις και λόγω των νέων συνθηκών τρέχουν με απίστευτη ταχύτητα.

Τι ώρα μπορεί να ξυπνάει κάποιος με τους «ρυθμούς Αυτιά»;

Κάθε μέρα στις 04:30 το πρωί και τις μέρες της εκπομπής από τη 01:00 το βράδυ στο πόδι. Στο κανάλι από τις 02:00 το πρωί και μάχη από τις 05:30 και μετά…

Γιατί τόσο νωρις;

Γιατί ήδη, όταν εμείς έχουμε 02:00 το πρωί, στην Αυστραλία και στην Ανατολή είναι απόγευμα. Οι ειδήσεις τρέχουν. Τη νύχτα μου έχουν τύχει τα χειρότερα, ναυάγια, φωτιές, πτώσεις αεροπλάνων, δολοφονίες. Η τελευταία σύσκεψη είναι στις 04:00 το πρωί.