Γιώργος Αυτιάς: «Θυμάμαι ότι, όταν ξεκίνησα στον ΣΚΑΙ και με είδαν στις 2 το πρωί, με ρώτησαν…»

Γιώργος Αυτιάς

«Αν δεν δουλέψεις σκληρά, δεν πρόκειται κανείς να σου χαρίσει τίποτα!»

Ο Γιώργος Αυτιάς δίνει συνέντευξη στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου και στο TV Κους Κους και μιλά για τον ανταγωνισμό, αλλά και τη σκληρή δουλειά που απαιτεί η ενημερώση.

Τον ανταγωνισμό τον σκέφτεστε κάθε χρονιά ή ξέρετε ότι η πρώτη θέση σας ανήκει; Αν δεν δουλέψεις σκληρά, δεν πρόκειται κανείς να σου χαρίσει τίποτα! Ο κόσμος διψάει για πληροφόρηση και το γνωρίζετε πολύ καλά από τον αγώνα της δικής σας εφημερίδας κάθε μέρα σε κάθε σελίδα. Η AGB καταγράφει έγκυρα τις επιλογές της κοινωνίας, που είναι «θέλω να μαθαίνω νέα». Επίσης στη ζωή υπάρχει ο σκληρός κανόνας ότι «αν δεν έχεις να πεις κάτι νέο, το κοινό σε απορρίπτει». Δουλειά, λοιπόν, κάθε μέρα με πολλές ειδήσεις!

Πόσες ώρες ημερησίως ασχολείστε με την εκπομπή; Δεν υπάρχει ωράριο εργασίας, γιατί δεν τελειώνει η μέρα αν δεν έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες. Στο γραφείο φτάνω στις 2 το πρωί, δηλαδή 4 ώρες πριν αρχίσει η εκπομπή, ενώ όλες τις άλλες μέρες είμαι από τις 7.30 με έναν καλό καφέ! Ξυπνώ κάθε μέρα στις 5,30 και όταν έχω εκπομπή από τη 1! Θυμάμαι ότι, όταν ξεκίνησα στον ΣΚΑΙ και με είδαν στις 2 το πρωί, με ρώτησαν οι φύλακες: «Ξεχάσατε κάτι και επιστρέψατε;»

Θεωρείτε μυστικό της επιτυχίας σας ότι όλα αυτά τα χρόνια έχετε μια σταθερή γραμμή και πορεία, σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα που συνεχώς αλλάζει γραμμές και ακολουθεί συμφέροντα; Σας έχουμε δει πολλές φορές να τα «βάζετε» στον αέρα με πολιτικούς… Η κόντρα με τον πολιτικό έρχεται, όταν δεν λέει την αλήθεια, κρύβει την πραγματικότητα ή θέλει να πάει από την Αθήνα στη Λαμία μέσω… Σύρου! Εκεί τα γανώνουμε… Η θέση μου στα οικονομικά έχει τη στήριξη του κόσμου. Αν δεν φωνάζαμε όλοι μαζί και αν η φωνή μας, όπως και η δική σας, δεν πίεζε τόσο πολύ, πολλά πράγματα δεν θα είχαν γίνει. Όλοι μαζί, λοιπόν, εσείς με την εφημερίδα, εμείς με την εκπομπή, κάποιοι άλλοι με τα ενημερωτικά sites, πρέπει να τα λέμε…