Γιατί ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης είπε ναι στο “Αν ήμουν πλούσιος” και όχι στην “Πολυκατοικία”;

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Όλα όσα είπε ο γνωστός ηθοποιός.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης έδωσε συνέντευξη στο Page 2 της Νέας Σελίδας και τον Γιάννη Πουλόπουλο, όπου αποκάλυψε γιατί επέλεξε να παίξει στο “Αν ήμουν πλούσιος”, ενώ είχε διάφορες προτάσεις.

Ξέρω ότι σου έγινε πρόταση για το «Θα γίνει της πολυκατοικίας». Γιατί επέλεξες το «Αν ήμουν πλούσιος»;

Η αλήθεια είναι ότι μετά το «Σόι» υπήρχαν και δυο τρεις άλλες προτάσεις. Αυτό που μου άρεσε στο «Αν ήμουν πλούσιος» ήταν ο ρόλος του Βρανά. Δεν είχε ξανατύχει να κάνω στην τηλεόραση έναν κακό χαρακτήρα. Με ιντρίγκαρε να δοκιμαστώ σε κάτι τελείως διαφορετικό από τον «Κωνσταντίνο» και να δω τι ψάρια πιάνω. Αυτός ήταν και ο λόγος που άφησα και μουστάκι, γιατί ήθελα και φυσιογνωμικά να αλλάξω για να υποδυθώ τον Βρανά, που είναι ένα «λαμόγιο» που πατάει επί πτωμάτων.

Πώς πήρες τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα στη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά;

Πέρασα από κάστινγκ. Με φώναξε ο Μάκης Γαζής για να κάνω ένα δοκιμαστικό, χωρίς να ξέρω στην αρχή περί τίνος πρόκειται. Αυτό που γνώριζα, δηλαδή, ήταν ότι ένας πολύ σπουδαίος σκηνοθέτης θα κάνει μια ταινία στην Ελλάδα, αλλά δεν μου είπαν ότι πρόκειται για τον Κώστα Γαβρά. Αυτό το έμαθα όταν μου είπαν ότι θέλει να συναντηθούμε. Εκεί μου μίλησε για την ταινία και λίγο μετά έμαθα ότι θα υποδυθώ τον Αλέξη Τσίπρα.

Κάπως έτσι άρχισε αυτό το μαγικό ταξίδι που ξεκίνησε από τα γυρίσματα, συνεχίστηκε στο Παρίσι κι έφτασε μέχρι και το Φεστιβάλ της Βενετίας. Είναι ανεπανάληπτη η εμπειρία αυτή που έζησα στο πλάι αυτού του τεράστιου σκηνοθέτη. Και θα κρατήσω για πάντα στη μνήμη μου την εικόνα του με τις κόκκινες κάλτσες να κάθεται σε ένα τραπέζι, σκυμμένος πάνω από τα σενάρια. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν είχα φανταστεί να παίζω σε ταινία του Γαβρά. Και νιώθω πραγματικά ευγνώμων γι’ αυτό.

Στο Φεστιβάλ της Βενετίας έκανες και την πρώτη δημόσια εμφάνιση με τη σύντροφό σου, τη Λένα Δροσάκη, για την οποία είπες ότι νιώθεις ευλογημένος που τη γνώρισες.

Δεν χρειάζεται να μιλήσω για τα συναισθήματά μου για τη Λένα. Από τη στιγμή που είπα ότι νιώθω ευλογημένος που τη γνώρισα, δεν χρειάζεται περισσότερη εξήγηση. Περάσαμε μαγικά αυτό το διήμερο στη Βενετία κι ελπίζω να έρθουν και πολλές ακόμα ωραίες στιγμές στη ζωή μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που μοιράζομαι τη ζωή μου μαζί της.