Γιάννης Στάνκογλου: «Τότε κουβαλιόμουνα στα σκυλάδικα μαζί τους»

Γιάννης Στάνκογλου

"Το έχω ζήσει και εγώ όλο αυτό το κλίμα" παραδέχθηκε ο Γιάννης Στάνκογλου.

Ο Γιάννης Στάνκογλου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Τηλέρασμα και τον δημοσιογράφο Βασίλη Ανδριτσάνο με αφορμή το σίριαλ «Αυτή η νύχτα μένει» στον Alpha. Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία από τα σκυλάδικα της δεκαετίας του ’80 καθώς και το πλήθος των σειρών την φετινή τηλεοπτική σεζόν.

Έχει τύχει να πάτε σε κάποιο τέτοιο μαγαζί σαν το «Όνειρο» τη δεκαετία του ’80;

Ναι, βέβαια έχει τύχει! Τα καλοκαίρια μου τα περνούσα στον Έβρο. Η περιοχή είχε τέτοια σκυλάδικα παλιά. Αλλά και στην Αθήνα είχα πάει. Έκανα παρέα με μεγαλύτερους μου από μικρός, οπότε «κουβαλιόμουνα» κι εγώ μαζί τους. Το έχω ζήσει και εγώ λοιπόν όλο αυτό το κλίμα.

Φέτος η τηλεόραση έχει πολλές σειρές. Υπάρχει όμως κοινό για όλες;

Νομίζω, έτσι όπως έχει γίνει πια με τις πλατφόρμες, κοινό υπάρχει, χρόνος δεν υπάρχει ώστε να τις δει το κοινό. Όπως και εμείς δουλεύουμε πάρα πολύ, έτσι κι οι θεατές δουλεύουν πολύ. Και μέσα από τις πλατφόρμες επιλέγουν ποια δουλειά θα δουν, γιατί δεν μπορούν να τις δουν όλες. Πάντα έτσι γινόταν. Το κοινό επιλέγει τη σειρά που του αρέσει και εκεί ξεχωρίζει ποια δουλειά πάει πολύ καλά.

Είστε τέτοιος τηλεθεατής; Θα δείτε μια σειρά στον δικό σας χρόνο μέσω ίντερνετ;

Με τα γυρίσματα και το θέατρο, δεν έχω πάρα πολύ χρόνο για να το δω, οπότε θα κάνω λίγο forward και θα δω κάποιες σειρές αποσπασματικά, γιατί προσπαθώ τον ελεύθερο μου χρόνο να τον περνώ με τα παιδιά μου.