Γιάννης Στάνκογλου: Οι Άγριες Μέλισσες και η μετάβαση από τον Κυπραίο στον Αποστόλη

Γιάννης Στάνκογλου

Δείτε τι είπε ο Γιάννης Στάνκογλου για Άγριες Μέλισσες και Κυπραίο.

Στο περιοδικό ΟΚ και τον Γιώργο Πράσινο παραχώρησε συνέντευξη ο Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος μίλησε για τις Άγριες Μέλισσες, αλλά και για τη μετάβαση από τον Κυπραίο στον Αποστόλη της σειράς «Σχεδόν ενήλικες».

Από εκεί που στις Άγριες Μέλισσες ήσουν ο κακός σε μια άλλη εποχή, τώρα έρχεσαι στην εποχή μας. Η μαγεία του ηθοποιού είναι να μη βουλιάζει στα ίδια;

Ο δικός μου φόβος είναι να μην πέσω στη μανιέρα και όσο γίνεται η τωρινή δουλειά να απομακρύνεται από την προηγούμενη. Μπορεί να μην το πετυχαίνω πάντα. Ξέρω πως πέρσι ήμουν ο Κυπραίος, φέτος ο Αποστόλης, αλλά επειδή είναι αλλιώς γραμμένο το κάθε κείμενο, μου δίνει και μένα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω άλλα μέσα, που δεν τα έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Στο φετινό έργο ο Αποστόλης είναι ένας τύπος που έχει ζήσει στιγμές δόξας ως μπάρμαν στα ’90s και αυτή τη στιγμή δεν έχει δουλειά. Έχει περίεργη σχέση με τη γυναίκα του, την οποία αγαπάει πολύ. Προσπαθεί να ζήσει την οικογένειά του κάνοντας πολλές δουλειές, από το να δουλεύει σε φαλαφελάδικο στο κέντρο της Αθήνας μέχρι δουλειές λίγο παράνομες, όπως το να φέρνει καπνό από το Αγρίνιο. Ωστόσο, δεν το βάζει κάτω, προσπαθεί. Έχει και αυτό το ευέξαπτο, κάτι που παλαιότερα είχα κι εγώ.

Όταν κάτι επαγγελματικό τελειώνει, το αφήνεις πίσω ή συνεχίζεις να το σκέφτεσαι; Παρακολουθείς, ας πούμε, τις Άγριες Μέλισσες;

Δεν παρακολουθώ τακτικά τις Άγριες Μέλισσες γιατί δεν έχω χρόνο, αν και ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει στη σειρά. Έπειτα από 13 χρόνια που δεν είχα τηλεόραση στο σπίτι, τώρα έβαλα. Προτιμώ να δω μια ταινία, σειράς όπως το Peaky Blinders και πολλά ντοκιμαντέρ με μουσική, αθλητισμό ή επιστήμης. Πάντως, όταν τελειώνει κάτι, είμαι στο επόμενο. Δεν ζω με τις αναμνήσεις. Σαφώς, αν κάτι με έχε επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό, θα το σκέφτομαι σε διάφορες φάσεις.