Γιάννης Σπαλιάρας για metoo: «Δεν μπορεί στον έναν χώρο να γίνεται χαμός και ο άλλος να είναι πεντακάθαρος»

Γιάννης Σπαλιάρας

«Σαν Γιάννης δεν έχω παγιδευτεί στην εικόνα του ωραίου», λέει ο Γιάννης Σπαλιάρας.

Ο Γιάννης Σπαλιάρας παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Ανδρέα Θεοδώρου. Το μοντέλο και ηθοποιός μίλησε για το κίνημα metoo, την ταμπέλα του ωραίου άντρα, αλλά και το highlight της καριέρας του.

Είσαι από τους ελάχιστους Έλληνες ηθοποιούς που έχουν παίξει και σε σειρά του Netflix…

Είχα την τύχη να έχω αυτή την εμπειρία. Ένιωσα πολύ υπερήφανος και όταν γύρισα στην Ελλάδα, μου άρεσε που όλα τα sites, τα περιοδικά και οι εφημερίδες μου έκαναν αφιερώματα, λόγω της συμμετοχής μου στη σειρά «El Señor de los Cielos». Κάποια στιγμή έβλεπα ειδήσεις και τυχαία άκουσα να λένε πως «έρχεται στη Μύκονο η υπερπαραγωγή του Netflix και στον ρόλο του μυστικού πράκτορα, ο δικός μας Γιάννης Σπαλιάρας». Όταν το άκουσα αυτό, δεν έχω νιώσει πιο περήφανος, ήταν πολύ συγκινητικό. Είναι το highlight της καριέρας μου.

Αισθάνθηκες ποτέ βάρος την ταμπέλα του πολύ όμορφου άντρα;

Αυτό όλοι το αντιμετωπίζουμε, έχει να κάνει με τα στερεότυπα που σίγουρα οι περισσότεροι παγιδευόμαστε σ’ αυτά. Δεν σου κρύβω ότι μπορεί και εγώ να έχω δει κάποιον ωραίο άντρα και να έχω υποθέσει ότι είναι απόμακρος και εγωπαθής. Μπορεί και εγώ να έχω αδικήσει κάποιον, αλλά θεωρώ ότι σαν Γιάννης δεν έχω παγιδευτεί στην εικόνα του ωραίου. Είμαι ένας εξωστρεφής και πολύ κοινωνικός άνθρωπος.

Καβάλησες ποτέ το καλάμι;

Μπορεί να υπήρξαν κάποιες περίοδοι στη ζωή μου που είχα την τάση ίσως να ξεφύγω, αλλά γενικά μαζεύομαι (γέλια).

Μετά το #metoo θα εκλείψουν οι κακοποιητικές συμπεριφορές;

Ελπίζω να γίνει έτσι. Παρότι είδαμε να παίρνει μορφή χιονοστιβάδας όλο αυτό, δεν είδαμε καμία περίπτωση από το τραγούδι ή την τηλεόραση. Δεν μπορεί στον έναν χώρο να γίνεται χαμός και ο άλλος να είναι πεντακάθαρος.

Έτυχε ποτέ να φτάσεις στα όριά σου λόγω παρενόχλησης;

Από 20 χρονών είχα την τύχη να είμαι αναγνωρίσιμος σαν μοντέλο, οπότε με σεβόντουσαν. Αυτά τα περνάς λίγο στην αρχή, όταν δεν έχεις φτιάξει το όνομά σου. Όταν κάποιος είναι επώνυμος, μπορεί και να σε φοβούνται.