Γιάννης Σπαλιάρας: «Αγχώθηκα γιατί τα έσοδά μου μειώθηκαν πολύ»

Γιάννης Σπαλιάρας

«Εκτός από το ψυχολογικό κομμάτι, ήταν δύσκολο και το οικονομικό. Είναι δύσκολο να κάθεσαι και να τρως από τα έτοιμα», λέει ο Γιάννης Σπαλιάρας.

Για την περίοδο της καραντίνας μίλησε ο Γιάννης Σπαλιάρας, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ΕΓΩ και τη Νάντια Αδαμοπούλου.

Πώς ήταν για εσάς αυτός ο χειμώνας;

Παράξενος και δύσκολος, όπως και για τους περισσότερους Έλληνες. Εκτός από τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ και τους φαρμακοποιούς, όλοι οι άλλοι δυσκολευτήκαμε.

Εσείς βιώσατε τον εγκλεισμό ή είχατε ελευθερία κινήσεων, λόγω της δουλειάς σας;

Όχι, βίωσα κανονικά τον εγκλεισμό και ήταν πάρα πολύ δύσκολα.

Αναφέρεστε στις δυσκολίες της καραντίνας. Ήσασταν μόνος σας εκείνη την περίοδο ή είχατε κάποια συντροφιά;

Το βίωσα μόνος μου δυστυχώς.

Ο εγκλεισμός σας δημιούργησε σκέψεις ή σας βοήθησε να καταλάβετε ποιοι είναι όντως οι κοντινοί σας άνθρωποι;

Νομίζω, ναι. Έγινε ένα ξεκαθάρισμα φίλων και γενικά με τα θέλω μας. Είχαμε όλοι πολύ χρόνο να σκεφτούμε και να ξεκαθαρίσουμε πράγματα.

Βιοποριστικά σας άγχωσε;

Ναι, με άγχωσε, γιατί τα έσοδά μου μειώθηκαν πολύ. Εκτός από το ψυχολογικό κομμάτι, ήταν δύσκολο και το οικονομικό. Είναι δύσκολο να κάθεσαι και να τρως από τα έτοιμα. Η απραξία δυσκολεύει ψυχολογικά έναν άνθρωπο που του αρέσει να είναι δραστήριος. Δεν είναι ωραίο να έχεις μαζέψει χρήματα με πολύ κόπο και μετά να τα ξοδεύεις αναγκαστικά, γιατί δεν μπορείς να δουλέψεις. Αυτά τα λεφτά δεν ήταν γι’ αυτή τη χρήση, ήταν για κάποια αγορά, για κάποια επένδυση ίσως.

Είχατε διαχειριστεί καλά τα οικονομικά σας όλα αυτά τα χρόνια ή σας έπιασε απροετοίμαστο αυτό που συνέβη;

Νομίζω όλους μας έπιασε απροετοίμαστους αυτό που συνέβη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που φανταζόταν ότι θα συμβεί αυτό.

Τώρα έχει επέλθει η κανονικότητα στη ζωή σας;

Έχει έρθει σχεδόν η κανονικότητα. Δεν είμαστε όπως ήμασταν πριν, ούτε η δουλειά μας ούτε η ζωή μας έχουν φτάσει στο επίπεδο που βρίσκονταν πριν. Εξακολουθούμε να έχουμε κάποιους περιορισμούς και πολλά μαγαζιά δεν λειτουργούν όπως λειτουργούσαν.