Γιάννης Πλούταρχος: «Δεν παύει να έχουν ένα βάρος στην πλάτη τους τα παιδιά μου»

Γιάννης Πλούταρχος

"Το σκεφτόμουν περισσότερο για τα ίδια -όχι τόσο για το τι θα πει ο κόσμος-, αν θα μπορέσουν να σηκώσουν αυτό το βάρος και να πατήσουν στα πόδια τους. Είχα άγχος μην τους δημιουργεί ανασφάλεια" είπε ο Γιάννης Πλούταρχος.

Ο Γιάννης Πλούταρχος μίλησε στο περιοδικό Hello! και στην Σόνια Μαγγίνα για την απόφαση των δύο μεγαλύτερων παιδιών του να ασχοληθούν με την μουσική και τις ανησυχίες που έχει για την πορεία τους.

Περίμενες ότι θα βρισκόσουν επί σκηνής με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά σου;

Όχι, δεν το περίμενα. Δεν ήξερα πως θα εξελιχθούν, αν θα ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο επαγγελματικά. Καθώς λοιπόν τα βλέπω να τον περπατούν, είμαι χαρούμενος -ευτυχισμένος θα μπορούσα να πω-, αρκεί αυτό που κάνουν να το κάνουν με όλο τους το είναι, αγάπη και σεβασμό για τον κόσμο.

Σε συνέντευξή μας πριν από δύο χρόνια, ο Γιώργος μου είχε πει ότι η απόφασή του να ασχοληθεί με την μουσική αρχικά ήταν σοκ, τόσο για εσένα όσο και για την σύζυγό σου, Μαρία.

Δεν ήταν ακριβώς σοκ. Νομίζω πως ήταν ο φόβος του γονιού. Έβλεπα ότι τα παιδιά είναι πολύ καλά σε αυτό που κάνουν, δουλεύουν πολύ πάνω στην μουσική και εξελίσσονται, ωστόσο δεν παύει να έχουν ένα βάρος στην πλάτη τους. Το σκεφτόμουν περισσότερο για τα ίδια -όχι τόσο για το τι θα πει ο κόσμος-, αν θα μπορέσουν να σηκώσουν αυτό το βάρος και να πατήσουν στα πόδια τους. Είχα άγχος μην τους δημιουργεί ανασφάλεια.

Εννοείς ότι ήταν πολύ βαρύ το όνομά σου, η καριέρα σου;

Το όνομα μου. Σίγουρα, όταν ο γονιός έχει αναγνώριση, καταξίωση στον επαγγελματικό του τομέα, το παιδί χωρίς να το συνειδητοποιεί, προσπαθεί να τον φτάσει. Ευχής έργον να τον ξεπεράσει -γιατί όχι;- να κάνει ακόμα μεγαλύτερη καριέρα. Θεωρώ πως κάθε γονιός έχει αυτούς τους προβληματισμούς κι ανησυχίες.