Γιάννης Πλούταρχος: «Ας μην αναπολούμε φαντάσματα του παρελθόντος»

Γιάννης Πλούταρχος

"Πιστεύω στη ροή των πραγμάτων, αφήνομαι στην εξέλιξη τους" εξομολογείται ο Γιάννης Πλούταρχος.

Με αφορμή την επερχόμενη συναυλία μαζί με τα παιδιά του, Γιώργο και Κατερίνα, ο Γιάννης Πλούταρχος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Hello και την δημοσιογράφο Σόνια Μαγγίνα. Μάλιστα, ο αγαπημένος ερμηνευτής μίλησε για τις αλλαγές που έχει φέρει ο χρόνος στη νυχτερινή διασκέδαση και τη διαρκή καλλιτεχνική του αναζήτηση.

Η νυχτερινή διασκέδασει πόσο έχει αλλάξει;

Πολύ! Κάποτε σήμαινε δουλειά επτά νύχτες την εβδομάδα. Μετά άρχισαν να μειώνονται. Εγώ πρόλαβα σεζόν οκτώ μηνών με επτά νύχτες την εβδομάδα δουλειά, ενώ έκανα και σεζόν δώδεκα μηνών σερί. Δεν είναι το ίδιο πλέον, αλλά καταλαβαίνω ότι τα πράγματα αλλάζουν. Έχει αλλάξει άλλωστε και η μορφή των νυχτερινών μαγαζιών, τα οποία συνδυάζουν την έννοια του κλαμπ με το μπουζούκι. Το λαϊκό τραγούδι όμως είναι αυτό που πραγματικά ψυχαγωγεί τον κόσμο κι αυτό νομίζω πως δεν θα αλλάξει ποτέ.

Πιστεύεις πως λείπει ένα αυθεντικά λαϊκό νυχτερινό κέντρο;

Όχι. Πιστεύω στη ροή των πραγμάτων, αφήνομαι στην εξέλιξη τους. Δεν είμαι υπέρμαχος της άποψης «το παλιό ήταν καλύτερο». Όλα είναι θέμα αποδοχής από τον κόσμο. Για να θέλει κάτι ο κόσμος, σημαίνει ότι εκεί βρήκε αυτό που του αρέσει και τον κάνει να περνά καλά. Ας μην αναπολούμε φαντάσματα του παρελθόντος. Προσωπικά, ζω στο 100% το τώρα μου, και το τώρα μου, εκτός από την περιοδεια, περιλαμβάνει και αναζήτηση καινούριων τραγουδιών. Ήδη κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι μου, το «Αφήστε τη να φύγει» από την Panik Platinum, σε μουσική του Γιώργου και στίχους του Νίκου Σαρρή. Και η Κατερίνα βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης, ενώ και ο Γιώργος γράφει και πειραματίζεται διαρκώς. Έχουμε ένα μικρό home studio , όπου και οι τρεις δοκιμάζουμε συνεχώς πράγματα. Είμαστε σε εγρήγορση κι αυτό είναι το πιο ωραίο κομμάτι της δισκογραφίες, να δημιουργείς μουσική. Είναι κάτι μοναδικό.