Γιάννης Μποσταντζόγλου: «Ζήτησα τα λεφτά μου, με έβρισαν, τους έβρισα και πιαστήκαμε στα χέρια»

Γιάννης Μποσταντζόγλου

"Παίξαμε μπουνίδια και τακτοποιήθηκε το θέμα" παραδέχεται ο Γιάννης Μποσταντζόγλου.

Με αφορμή τη συμμετοχή «Στα σύρματα» της ΕΡΤ, ο Γιάννης Μποσταντζόγλου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε σε όσα έφερε στο φως για το θέατρο το κίνημα metoo αλλά και τις κακοποιητικές συμπεριφορές που ο ίδιος συνάντησε στη μακρόχρονη καλλιτεχνική του διαδρομή.

Είδαμε τα τελευταία χρόνια με το #metoo κάποιους ηθοποιούς να κατηγορούνται για πολύ σοβαρά αδικήματα.

Αυτό δεν έχει σχέση με την τέχνη μας. Αν είσαι μυστήριος άνθρωπος, θα κάνεις και μυστήρια πράγματα. Δεν σημαίνει ότι όλοι οι ηθοποιοί και σκηνοθέτες είναι το ίδιο. Για να ανοίξουμε και το κεφάλαιο δημοσιογράφοι, κανάλια. Γιατί οι πολιτικοί, πέφτουν τα μέσα και εν ριπή οφθαλμού εξαφανίζεται το συμβάν.

Ήρθατε αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές;

Ναι, ειδικά στα νιάτα μου και τότε ήταν πολύ πιο αυστηρά. Κάποιοι έχουν θράσος και έναν ναρκισσισμό άνευ προηγουμένου. Πρέπει να είσαι προσγειωμένος και ταπεινός σ’ αυτή τη δουλειά. Έχω πιαστεί στα χέρια αρκετές φορές, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ ονομαστικά. Μου είχαν μιλήσει πολύ άσχημα. Όταν ήμουν και εκπρόσωπος του σωματείου, ζήτησα τα λεφτά μου, με έβρισαν, τους έβρισα και πιαστήκαμε στα χέρια.

Παίξαμε μπουνίδια και τακτοποιήθηκε το θέμα. Με απείλησαν ότι θα με κόψουν από το θέατρο, άκουσαν και τα εξ αμάξης από μένα, γιατί είμαι πράος, αλλά όταν μου την βαρέσεις, πλακώνομαι. Κάποιοι έχουν τόσο θράσος και δεν ξέρω από πού το αντλούν. Δεν είναι ούτε καλύτεροι από μας, ούτε περισσότερα χρόνια από εμάς. Πώς νομιμοποιούνται να σου μιλούν σαν να είσαι τσόλι; Επειδή έχουν λεφτά; Να τα βάλουν στον κ@λο τους. Χωρίς τους ηθοποιούς δεν μπορούν να παίξουν, αν δεν έχουν ένα καλό έμψυχο υλικό, ας ανεβάσει ό,τι θέλει.