Γιάννης Μποσταντζόγλου: «Ξεφτίζει το metoo, γίνεται πια ένας κανιβαλισμός»

Γιάννης Μποσταντζόγλου

"Μας χαρακτηρίζουν όλους συλλήβδην χυδαίους, αμόρφωτους, κακοήθεις, κακοποιητές, κλπ. Φυσικά όμως δεν είναι έτσι" εξηγεί ο Γιάννης Μποσταντζόγλου.

Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και την δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου με αφορμή την παράσταση στην οποία και πρωταγωνιστεί αυτό το διάστημα. Μέσα σε όλα, δε, ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για το κίνημα metoo και όσα αυτό έφερε στο φως για τον χώρο του θεάτρου.

Είστε μισό αιώνα ζωής και πλέον στο θέατρο. Πως είδατε όλον αυτό τον καιρό το ελληνικό κίνημα metoo; Προσφάτως «έσκασε» και η καταγγελία για τον Αλέξη Γεωργούλη. Πως το βλέπετε όλο αυτό;

Το metoo στη βάση του είναι σωστότατο. Ξεφτίζει όμως γιατί γίνεται πια σε καθημερινή βάση, βγαίνουν διάφορα πράγματα και δεν ξέρεις τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Καλούμεθα εμείς να σχολιάσουμε και να κρίνουμε την κάθε κατάσταση που βγαίνει. Δεν ξέρω εγώ τι μπορεί να έχει κάνει ή να μην έχει κάνει ο Γεωργούλης ή ο κάθε Γεωργούλης. Ας αποφασίσουν οι υπεύθυνοι, δηλαδή η Δικαιοσύνη, και μη γινόμαστε εμείς κατήγοροι ή υπέρμαχοι ανθρώπων που τους έχουμε δει ή που τυχαίνει να έχουμε δουλέψει μαζί τους. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει και μετά θα πάρουμε θέση. Αλλά εδώ γίνεται πια ένας κανιβαλισμός.

Δηλαδή, επειδή είναι γνωστοί όλοι του χώρου, γίνεται της τρελής. Εγώ έχω ακούσει φήμες για άλλους 100, που εσείς δεν θα έχετε ακούσει. Και σίγουρα υπάρχουν άλλοι 1.100 αλλά βγαίνει πάντα στην επικαιρότητα κάτι κι αρχίζουμε να το σχολιάζουμε. Αφού δεν ξέρω τι έχει συμβεί, πως να εκφέρω γνώμη; Σέβομαι το τι θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Δεν υπαναχωρώ, δεν βγάζω την ουρά μου απ’ έξω, είμαι υπέρ του κινήματος metoo εκατό τοις εκατό, αλλά άλλοι θα τα ξεμπλέξουν. Εμείς θα τα ξεμπλέξουμε; Ή θα λέμε καλά λόγια για όποιον συμπαθούμε ή έχουμε συνεργαστεί και την άλλη μέρα θα ακούμε τα εξ αμάξης; Ας αποφασίσει η Δικαιοσύνης, ας τα ξεσκαρτάρει και μετά εδώ είμαστε. καλούμαστε εμείς να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Γιατί; Με τον Αλέξη Γεωργούλη έχουμε συνεργαστεί πριν από πολλά χρόνια στην ταινία «φούσκα». Πάνε πολλά χρόνια αλλά τότε ήταν γλυκύτατος, σοβαρός επαγγελματίας, χαριτωμένος, πλακατζής, ευχάριστος. Τώρα τι να πω; Αν πω μόνο αυτά υπέρ του, θα πουν οι άλλοι: δηλαδή δεν είσαι με το metoo; Θέλεις να… ξεπλύνεις τον Αλέξη; Όχι, δεν θέλω να πω αυτό. Η εμπειρία που έχω είναι αυτή. Ας τα βγάλει πέρα η Δικαιοσύνη.

Μακάρι αυτά να μη γινόντουσαν γιατί κηλιδώνουν την υπόληψη ανθρώπων, καταπιέζουν άλλους αυτές οι καταστάσεις, βρωμίζουν τον δικό μας χώρο τον θεατρικό, λένε όλοι ότι είμαστε ενός φυράματος άνθρωποι. Δεν είμαστε όλοι έτσι, καθένας αφήνει δικό του αποτύπωμα και είναι και εις βάρος και του πολιτισμού γιατί σου λέει; τι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Μας χαρακτηρίζουν όλους συλλήβδην χυδαίους, αμόρφωτους, κακοήθεις, κακοποιητές, κλπ. Φυσικά όμως δεν είναι έτσι.