Γιάννης Καπετάνιος: «Σίγουρα το ότι είμαι συνέχεια με τον Σεφερλή μου έχει κλείσει πόρτες»

Γιάννης Καπετάνιος

"Να κάνω τον ρόλο μου και να γυρνάω σπίτι μου με το μεροκάματό μου. Ούτε θιασάρχης ήθελα να γίνω, ούτε να μεγαλουργήσω" ομολογεί, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Καπετάνιος.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Καπετάνιος στο περιοδικό Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού με αφορμή τη συνέχιση του σίριαλ «Super Mammy» στον ΑΝΤ1. Μέσα σε όλα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στη μακρόχρονη φιλική σχέση και συνεργασία με τον Μάρκο Σεφερλή.

Μάρκος Σεφερλής. Μιλήστε μου για τον άνθρωπο και συνεργάτη που είστε δίπλα του τόσα χρόνια…

Το Μάρκο τον πρωτοσυνάντησα στο Δελφινάριο το 1998 και είδα ότι μαγνήτιζε το κοινό και ειδικά τα παιδιά. Θυμάμαι τότε είχα δώσει 5.000 αυτόγραφα, ενώ πριν δεν έδινα πάνω από 1.000. Είχαμε ουρές. Είδα ότι αυτός ο άνθρωπος έχει μέλλον μπροστά του. Μετά από αυτό εγώ ήμουν για τέσσερα χρόνια με τον Χάρρυ Κλυνν και ξανά ανταμώσαμε με τον Μάρκο σε μια άλλη παραγωγή και από το 2003 κολλήσαμε. Είχα δει ότι ήταν ένα αεροπλάνο προς απογείωση με τη μύτη προς τα πάνω. Δέσαμε και μας αγάπησε ο κόσμος μαζί. Ο Μάρκος είναι από τους λίγους που με εκμεταλλεύτηκε σωστά και μου έδωσε πράγματα που να μου πηγαίνουν.

Πιστεύετε ότι το ότι είστε τόσα χρόνια συνεργάτης του, σας έχει κλείσει επαγγελματικές πόρτες;

Σίγουρα το ότι είμαι συνέχεια με τον Σεφερλή μου έχει κλείσει επαγγελματικές πόρτες. Στην αρχή με έπαιρναν τηλέφωνα και μου έκαναν προτάσεις, αλλά μετά είδαν ότι δεν ξεκόλλαγα από εκεί και σταμάτησαν. Έφυγα στην πορεία για κάποια χρόνια, δούλεψα με τον Ψάλτη και τον Βουτσά, αλλά ξανά γύρισα. Με ένοιαζε μόνο να είμαι εργάτης του θέατρου. Να κάνω τον ρόλο μου και να γυρνάω σπίτι μου με το μεροκάματό μου. Ούτε θιασάρχης ήθελα να γίνω, ούτε να μεγαλουργήσω. Φυσικά όσοι δεν συμπαθούσαν τον Σεφερλή, έπαιρνε η μπάλα κι εμένα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν ήθελα να κάνω κάτι, δεν θα το έκανα. Ποτέ δεν με εμπόδισε ο Μάρκος.