Γιάννης Καπετάνιος: «Πέρασε όλο το ελληνικό θέατρο από ‘κει και δεν με φώναξε ποτέ κανείς»

Γιάννης Καπετάνιος

«Όταν έχεις έναν ηθοποιό που ο κόσμος τον αγαπάει, εγώ φταίω που δεν με φωνάζουν;», λέει ο Γιάννης Καπετάνιος.

Στο περιοδικό «MYtv» και τη Σοφία Τσίρκα έδωσε συνέντευξη ο Γιάννης Καπετάνιος. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την αποχή του από την τηλεόραση, αλλά και την πικρία του που δεν τον φώναξαν στη σειρά «Κόκκινο δωμάτιο».

Έχουμε να σας δούμε μεγάλο διάστημα στην τηλεόραση. Ήταν συνειδητή αυτή η επιλογή;

Επιλογή σου δεν είναι ποτέ. Το δοκίμασα. Απλά υπάρχουν και τα κυκλώματα, που λέμε, και οι παρέες, όπως είναι και η δική μας παρέα ως ομάδα. Δεν με φώναξε ποτέ κανένας και δεν πήγα. Έχω κάνει σειρές, αλλά πάντα με φίλους.

Στον Γιάννη Μπέζο εγώ πρότεινα να μπω στη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά» και έτσι έγραψαν το ρόλο μου και ακόμη με φωνάζουν Καραβανέα. Και στο «Θα σε δω στο πλοίο», ο σκηνοθέτης Κώστας Κιμούλης μού πρότεινε το ρόλο, που είμαστε φίλοι.

Σας είχε λείψει η επαφή σας με την τηλεόραση;

Με αυτές τις ομάδες, ναι. Η άλλη τηλεόραση δεν με ενδιαφέρει, να παίξω με κάποιον που δεν θέλω. Παραδείγματος χάριν, στο «Κόκκινο δωμάτιο» πέρασε όλο το ελληνικό θέατρο, όλος ο κόσμος, μόνο εγώ δεν πήγα. Δεν με φώναξε κανείς.

Σας αφήνει μια πικρία αυτό;

Ε, εντάξει, ναι. Όταν έχεις έναν ηθοποιό που ο κόσμος τον αγαπάει, εγώ φταίω που δεν με φωνάζουν; Δεν έχω πειράξει και δεν έχω τσακωθεί ποτέ με κανέναν.