Γιάννης Καπετάνιος για Πέτρο Φιλιππίδη: «Δεν τον είδα τότε να παρεκτρέπεται… Τότε, μετά δεν ξέρω τι συνέβη»

Γιάννης Καπετάνιος

"Πήγαινα σπίτι του, μου έβαζε η μητέρα του και έτρωγα, μου έδινε τα ρούχα του" περιγράφει ο Γιάννης Καπετάνιος για τον συνάδελφο του.

Γιάννης Καπετάνιος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου με αφορμή τη συμμετοχή στο J2US του Alpha. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την στενή επαφή που είχε με τον συνάδελφο του, Πέτρο Φιλιππίδη στα ξεκινήματα τους και την διακοπή των σχέσεων τους.

Ήρθατε ποτέ αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο;

Όχι, ποτέ, τόσο τραβηγμένα όσο αυτά που ακούσαμε. Εντάξει, όλοι έχουμε τις παραξενιές μας, τα προτερήματα και τα ελαττώματα, αλλά μέχρι ενός σημείου. Ο Φιλιππίδης ήταν συμμαθητής μου, από το ‘83 μέχρι το ‘95 δουλεύαμε μαζί. Ο Πέτρος ήταν ένας χαρακτήρας ατίθασος, αλλά δεν τον είδα τότε να παρεκτρέπεται. Τότε, μετά δεν ξέρω τι συνέβη. Μετά το ‘95 δεν είχα καμία επαφή μαζί του. Μέχρι τότε θέλαμε να κάνουμε καριέρα, ο καθένας χρησιμοποιούσε τα μέσα που μπορούσε. Πήγαινα σπίτι του, μου έβαζε η μητέρα του και έτρωγα, μου έδινε τα ρούχα του.

Τώρα δεν έχετε επαφές;

Όχι, μετά το ‘95 δεν τον ξαναείδα.

Πώς σας φαίνεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο θέατρο ο Πέτρος Φιλιππίδης;

Δεν ξέρω τι απόφαση θα βγάλει η δικαιοσύνη αλλά όταν τελειώσει αυτή η ιστορία, αν θέλει, γιατί να μην επιστρέψει. Η δουλειά του ήταν εξάλλου και αν την αγαπάει με πάθος, μπορεί να την δοκιμάσει.