Γιάννης Φλωρινιώτης: Όσα δήλωνε έναν χρόνο πριν τον θάνατό του – «Δεν φοβάμαι τον θάνατο, ας πεθάνω πάνω στην πίστα»

Γιάννης Φλωρινιώτης

"Λέω τουλάχιστον θα φύγω ευχαριστημένος. Δεν θα ήθελα να φύγω σε νοσοκομείο, αν είναι να φύγω, ας πεθάνω στη δουλειά μου, πάνω στην πίστα, στην σκηνή", δήλωνε ο Γιάννης Φλωρινιώτης στην κάμερα του MEGA.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε το απόγευμα της Τρίτης 6/6 ο Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο γνωστός τραγουδιστής και ηθοποιός, που μεσουράνησε με τις εκκεντρικές του εμφανίσεις στα νυχτερινά κέντρα τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο Σωτηρία με βαρύτατο πνευμονικό εμφύσημα.

Η περιπέτεια της υγείας του ξεκίνησε πριν από 1μιση χρόνο, όταν ο ίδιος βρέθηκε για επαγγελματικές υποχρεώσεις στην Κύπρο. Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και την Ελεονώρα Μελέτη τον Ιανουάριο του 2022, περιέγραψε χαρακτηριστικά:

«Δεν ξέρω πώς έγινε. Με έπιασε μια ψύξη όταν πήγα να κοιμηθώ και ένας πόνο αβάσταχτος και αναγκάστηκα και πήρα μόνος μου το ΕΚΑΒ για να πάω στο νοσοκομείο. Εκεί βρήκαν ότι είχα πολύ χαμηλό οξυγόνο και μου είπαν ότι πρέπει να μείνω μέσα για να γίνουν οι εξετάσεις που χρειάζεται».

Όταν η παρουσιάστρια τον ρώτησε για τις δύσκολες ώρες που πέρασε στη ΜΕΘ και τον ενδεχόμενο φόβο του απέναντι στον θάνατο, ο Γιάννης Φλωρινιώτης απάντησε:

«Δεν φοβήθηκα τον θάνατο, δεν τον φοβήθηκα ποτέ. Έχω χορτάσει απ’ όλα! Έχω κάνει καριέρα, οικογένεια, παιδιά, εγγόνια… Όλα τα έχω κάνει. Λέω τουλάχιστον θα φύγω ευχαριστημένος. Δεν θα ήθελα να φύγω σε νοσοκομείο, αν είναι να φύγω να πεθάνω στη δουλειά μου, πάνω στην πίστα, στην σκηνή».

Παρότι η κατάσταση της υγείας του παρέμεινε έκτοτε επιβαρυμένη, ο Γιάννης Φλωρινιώτης δεν σταμάτησε να εργάζεται και να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές. Τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στο πρωινό του ΟΡΕΝ τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ τον Μάρτιο βγήκε σε τηλεφωνική σύνδεση στη Μαρία Μπακοδήμου, με αφορμή τα όσα δήλωσε για τον Λευτέρη Πανταζή σε συνέντευξή του.