Γιάννης Δρακόπουλος για Σφηνάκια: «Δεν το έχω ξαναζήσει και δεν νομίζω ότι θα το ζήσω ξανά»

Γιάννης Δρακόπουλος

«Είναι χρόνια που δουλεύω για να φτάσω εδώ που έχω φτάσει και δεν ξέρω εάν αυτό λέει και κάτι», λέει ο Γιάννης Δρακόπουλος.

Στην εφημερίδα Espresso και τον Βαγγέλη Καράλη έδωσε συνέντευξη ο Γιάννης Δρακόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, για τα «Σφηνάκια» και το «Σόι σου».

Είστε ένας από τους αγαπημένους κωμικούς ηθοποιούς, τι θεωρείτε ότι σας έχει κάνει να ξεχωρίσετε;

Aυτό το ξέρει ο κόσμος, εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Μου αρέσει να βελτιώνομαι και να κάνω διαφορετικά πράγματα.

Ήταν δύσκολος ο δρόμος προς την καταξίωση;

Η έννοια καταξίωση είναι σχετική, διότι σε αυτόν τον χώρο σήμερα υπάρχεις και αύριο όχι. Είναι χρόνια που δουλεύω για να φτάσω εδώ που έχω φτάσει και δεν ξέρω εάν αυτό λέει και κάτι.

Μεγάλος σταθμός στην καριέρα σας αποτελεί η σειρά «Σφηνάκια». Τι θυμάστε και πώς βιώσατε αυτήν την επιτυχία;

Ήταν μια πολύ ωραία δουλειά. Το κλίμα στα γυρίσματα ήταν το κάτι άλλο, δεν το έχω ξαναζήσει και δεν νομίζω ότι θα το ζήσω ξανά. Ηταν μια ιδιαίτερη περίπτωση για την ελληνική τηλεόραση. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τότε δεν είχε κάνει κάποια τρελή επιτυχία, με τα χρόνια έχει αναγνωριστεί, με τις επαναλήψεις και μέσα από το You Tube. Παιδιά που τότε δεν είχαν γεννηθεί βλέπουν τη σειρά από το διαδίκτυο.

Ποιες άλλες τηλεοπτικές σας δουλειές ξεχωρίζετε;

«Το Σόι σου» ήταν μια σειρά που έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία. Θεωρώ πως αυτή ήταν η σειρά που με έμαθε στο ευρύ κοινό και με έκανε γνωστό.

Από τις συνεργασίες σας έχετε κάνει φιλίες στον χώρο σας;

Είναι μια δουλειά και επειδή συνέχεια αλλάζεις συνεργασίες, δεν κρατιούνται εύκολα φιλίες. Έχω επαφή με κάποιους συναδέλφους περισσότερο, όπως με τον Μελέτη Ηλία και με τον Αντώνη Κρόμπα.