Γι’ αυτό ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος είχε αποχωρήσει από τη Λάμψη – Τι είχε συμβεί με τον Νίκο Φώσκολο;

Ανδρέας Ανδρεόπουλος

«Και τότε ήταν δύσκολες οι συνθήκες. Πολλή δουλειά, πολλές ώρες, ορθοστασία, ατελείωτα κείμενα, πίεση για να παραδοθεί το επεισόδιο».

Για την εποχή που συμμετείχε στη Λάμψη μίλησε ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό “TV Έθνος” και τον Αλέξη Μίχα.

Πόσο έχουν αλλάξει οι συνθήκες στις καθημερινές σειρές από τότε που πρωταγωνιστούσατε στη Λάμψη;

Είναι τεράστιες οι διαφορές. Δουλεύουμε πια με κινηματογραφικούς όρους και πολλά εξωτερικά γυρίσματα. Τότε στην Ελλάδα γυρίζαμε μόνο σε στούντιο. Οι “8 λέξεις” προτείνουν μια άλλη τηλεόραση. Μια καινούργιου τύπου καθημερινή σειρά και αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος.

Από τα χρόνια της Λάμψης τι θυμάστε πιο έντονα;

Και τότε ήταν δύσκολες οι συνθήκες. Πολλή δουλειά, πολλές ώρες, ορθοστασία, ατελείωτα κείμενα, πίεση για να παραδοθεί το επεισόδιο.

Γιατί είχατε αποχωρήσει νωρίς από τη σειρά;

Ναι, αποχώρησα νωρίς, αλλά επανήλθα. Ήμουν στον δεύτερο, τον τρίτο και τον τέταρτο χρόνο της Λάμψης και στις δύο τελευταίες σεζόν. Είχα αποχωρήσει γιατί είχα μια καλλιτεχνική διαφωνία με τον συγχωρεμένο τον Νίκο Φώσκολο. Μπορεί να μην ήταν πολύ έξυπνο. Παρ’ όλα αυτά επέστρεψα στο τέλος της σειράς στον ίδιο ρόλο. Δεν μαλώσαμε και δεν είχαμε να χωρίσουμε και κάτι.

Κάποιο περιστατικό που να σας έχει μείνει έντονα;

Οι ομαδικές σκηνές με όλους τους πρωταγωνιστές που δεν συναντιόμασταν συχνά. Δεν είχαμε όλοι σκηνές μεταξύ μας. Ο Χρήστος Πολίτης, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Κώστας Σπυρόπουλος, η Ελένη Κούρκουλα. Όλοι οι ηθοποιοί. Πολυπρόσωπα γυρίσματα με αίγλη.

Έχετε κρατήσει επαφές με κάποιους ηθοποιούς από τη Λάμψη;

Όχι. Μόνο διαδικτυακές επαφές.