Φώτης Σπύρος: «Το gay pride μου δημιουργεί στεναχώρια, είναι θλιβερό το θέαμα»

Φώτης Σπύρος

«Για ποιο λόγο όλο αυτό το πράγμα τώρα; Δεν βρίσκω λόγο να γίνεται όλο αυτό».

Ο Φώτης Σπύρος έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού, όπου δήλωσε κάθετα αντίθετος με το gay pride, το οποίο όπως τόνισε, του δημιουργεί στεναχώρια.

Το gay pride και οι εκδηλώσεις που γίνονται έχει πάρει κάποιες διαστάσεις που θέλω να μου τις χαρακτηρίσεις…

Είναι πάρα πολλές οι εκδηλώσεις αυτά τα τελευταία χρόνια. Προσωπικά, δεν μου λένε τίποτα οι εκδηλώσεις αυτές και δεν καταλαβαίνω το λόγο που γίνονται. Ειλικρινά, δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό το πράγμα.

Είχες συμμετοχή σε κάποια από αυτές τις εκδηλώσεις;

Πρώτη φορά πήγα φέτος, επειδή πήγαν κάποιοι φίλοι, έτσι πήγα κι εγώ, δεν «το ‘χω» καθόλου σ’ αυτό, ούτε περνάω ούτε πέρασα καλά εκεί. Δεν με αφορά, γιατί δεν θεωρώ ότι υπάρχει καμία καταπίεση, ώστε να βγουν στο δρόμο οι καταπιεσμένοι και οι δύσμοιροι. Το 2019 στην Αθήνα ή σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη του κόσμου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, ώστε να βγουν έξω και να παρελάσουν για οτιδήποτε. Για ποιο λόγο όλο αυτό το πράγμα τώρα; Δεν βρίσκω λόγο να γίνεται όλο αυτό. Μήπως υπάρχουν εταιρείες που κονομάνε από όλο αυτό; Τόση χαρά πια γι’ αυτό; Άσκοπο, δεν συμμετέχω. Μου δημιουργεί θλίψη παρά χαρά. Το gay pride μου δημιουργεί στεναχώρια, είναι θλιβερό το θέαμα.

Ανδρέας Γεωργίου: Η ειδική ρήτρα στο συμβόλαιό του με τον Alpha!