Φώτης Μεταξόπουλος: «Άντε από εδώ ρε βλάκα, λέω στον θάνατο»

Φώτης Μεταξόπουλος

"Βλέπω και τον πατέρα και τη μητέρα μου στον ύπνο μου και έτσι είναι σαν να τους έχω δίπλα μου" παραδέχεται ο Φώτης Μεταξόπουλος.

Ο Φώτης Μεταξόπουλος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μέσα σε όλα, ο δημοφιλής χορογράφος αναφέρθηκε στην απώλεια της αγαπημένης του μητέρας σε νεαρή ηλικία, τον φόβο του θανάτου που πια δεν έχει καθώς και την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε ο γιος του, Πάνος.

Χάσατε και τη μητέρα σας σε μικρή ηλικία; Δύσκολο αυτό για ένα παιδί.

Έχασα τη μητέρα μου όταν ήμουν πέντε ετών, την ώρα που πήγαινε να γεννήσει το τρίτο της παιδί. Θα τον βγάζαμε Δημήτρη. Η τελευταία ανάμνηση που έχω από εκείνη είναι να είμαι έξω από την εκκλησία με την ξαδέρφη μου και να βλέπω τη νεκροφόρα να ανεβαίνει την ανηφόρα της Καλλιθέας. Ευτυχώς βλέπω και τον πατέρα και τη μητέρα μου στον ύπνο μου και έτσι είναι σαν να τους έχω δίπλα μου.

Ο θάνατος σας φοβίζει;

Όποτε έρχεται και τον βλέπω του λέω «άντε από εδώ ρε βλάκα».

Ο γιος σας ο Πάνος είχε πάθει πριν κάποια χρόνια ειλεό και κινδύνευσε η ζωή του. Φοβηθήκατε;

Οπωσδήποτε όταν αισθάνεσαι πως ο γιος σου κινδυνεύει υπάρχει ένας φόβος. Ήταν τότε η εποχή που άρχιζα να με αγαπάω οπότε σκέφτηκα ότι κακό έρχεται είναι ζαμάν φου γιατί το άγχος είναι καρκίνος. Είπα ότι δεν συμβαίνει τίποτα και σε δυο μέρες θα είναι καλά. Όπως και έγινε.