Φωτεινή Τσακίρη: «Κάποια πράγματα θα βγουν άτσαλα και θα χρειαστεί ψυχραιμία από εμάς»

Φωτεινή Τσακίρη

Πολύ καλά έκαναν και βγήκαν αυτά που βγήκαν, γιατί ήταν να βγουν, φαίνεται πως αυτή ήταν η ανάγκη μας..." ανέφερε η Φωτεινή Τσακίρη.

Στο Λοιπόν και στην Ρενέ Σαραντινού παραχώρησε συνέντευξη η Φωτεινή Τσακίρη, όπου μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν ξεσπάσει στον χώρο του θεάματος.

Ποια είναι η θέση σου για τις καταγγελίες που έγιναν πρόσφατα και αφορούν σε ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό χώρο;

Πολύ καλά έκαναν και βγήκαν αυτά που βγήκαν, γιατί ήταν να βγουν, φαίνεται πως αυτή ήταν η ανάγκη μας, όπως κάναμε εκκαθάριση στα ντουλάπια μας, κάναμε και μέσα μας, μια εσωτερική εκκαθάριση. Ακόμα δεν έχει τελειώσει, είμαστε στη διαδικασία, κάποια πράγματα θα βγουν άτσαλα και θα χρειαστεί ψυχραιμία από εμάς… Κάποια πράγματα θα βγουν γιατί… πρέπει να βγουν. Μπορεί ο κορονοϊός να μας πίεσε τόσο πολύ και να μας δημιούργησε τις απαραίτητες συνθήκες, για να βγουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και να μιλήσουν, μας έκανε περισσότερο συναισθηματικούς και λιγότερο ανεκτικούς. Ήταν θέμα που βγήκε στην ώρα του, κι έπρεπε να βγει. Πολλά δείχνουν ότι το παλιό status δεν είναι αρκετό, δεν μας καλύπτει πια, μιλάω για μια ολόκληρη κοινωνία που δοκιμάζεται κι επαναπροσδιορίζεται, όχι μόνο για το χώρο του θεάτρου. Έχω την αίσθηση μιας μετατόπισης, ακούμε τους τριγμούς σε όλα τα επίπεδα.